Evenimentul Zilei > EVZ Special > Încă un venit de nabab în justiție. Judecătorul Ionuț Matei urmează să primească o avere la pensie
Încă un venit de nabab în justiție. Judecătorul Ionuț Matei urmează să primească o avere la pensie

Încă un venit de nabab în justiție. Judecătorul Ionuț Matei urmează să primească o avere la pensie

Judecătorul Ionuț Matei a trecut la pensie cu o decizie de pensionare uriașă pentru România. Ionuț Matei va avea o pensie echivalentă cu 5.400 de euro.

Pensie de nabab pentru fostul șef al structurii de securitate a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorul Ionuț Matei trece fericit în rezervă. Totul după ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 27.300 lei pe lună.

Pensie de 5.400 de euro pentru judecătorul Ionuț Matei

Deosebit de interesant este faptul că Ionuț Matei avea în buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o lună înainte să soluționeze dosarul “Ferma Băneasa”. El  s-a cerut la pensie doar după ce a rezolvat cazul.

Judecătorul Ionut Matei, șeful “Completului negru al ÎCCJ”, trece în rezervă cu o pensie deosebit de mare. Ionut Matei va primi luna de luna o pensie de 27.300 de lei. Echivalentul a 5.400 de euro, relatează Lumea Justitiei.

Potrivit documentelor, în posesia cărora sursa citată a reușit să intre, pensia lui Ionuț Matei a fost stabilită prin Decizia 225122 emisă în 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectorială de pensii Sector 1. La data obținerii deciziei, Ionut Matei avea vârsta de 49 de ani și 4 luni și o vechime în magistratură de 25 de ani. De asemenea, dosarul de pensionare a fost înregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care Ionut Matei o va încasa au fost stabilite începând cu data de 1 octombrie 2020.

Ionut Matei va ieși la pensie începând cu 1 iunie 2021

Surprinzător este că Ionuț Matei avea în buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o lună înainte să soluționeze dosarul Ferma Băneasa. Cu toate acestea, fostul șef al Structurii de Securitate a Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a cerut la pensie doar după ce a rezolvat cazul “Ferma Băneasa”, prin decizia dispusă în data de 17 decembrie 2020, și după ce a motivat decizia de condamnare cu o întârziere de circa patru luni.

Nu se cunosc motivele exacte pentru care Ionuț Matei a făcut cerere de pensionare. Alegerea i-a fost determinată în parte și de recentul dosar „Ferma Băneasa”, care i-a urcat întreaga avocatură în cap.

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, Uniunea Națională a Barourilor din România a desființat soluția data de „Completul negru” de la ICCJ – alcătuit din judecătorii Florentina Dragomir, Ionuț Matei și Ioana Ilie –, complet care l-a aruncat în închisoare pe avocatul Robert Roșu doar pentru că acesta îndrăznise să-și exercite profesia.