Premierul României s-a arătat dezamăgit de faptul că de la 100 de kilometric de autostradă s-au construit doar 61. În conferința de presă de la Bistrița, șeful Executivului a declarat că ministrul Cuc trebuie să justifice acest lucru.

„Cred că ministrul Transporturilor trebuie să justifice acest lucru. După cum știți, am cerut demisia domnului Neaga ( n.r. Narcis Neaga – director CNAIR) tocmai pentru acest aspect. Eu sper că această analiză să fie una corectă și care efectiv să se bazeze pe realitatea existentă. Ceea ce pot să spun eu este că departamentul din subordinea primului ministru are deja un șef de departament, vom verifica toate obiectivele de investiții majore săptămânal. Eu cred că trebuie să avem o verificare, nu pentru că am avea încredere în ministrul Transporturilor sau în alte persoane, dar cred că nu trebuie să ne mai jucăm. Știu că avem nevoie de investiții și cred că acest control săptămânal, cu declarații săptămânale despre modul în care evoluează lucrurile, sunt necesare dacă vrem într-adevăr să ne încadrăm în termene”, a declarat Dăncilă.

 

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că va discuta cu ministrul Transporturilor pentru a afla cum s-a ajuns la concluzia privind număr de kilometri de autostradă ce vor fi gata până la finalul acestui an.