Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un infectat! Centrul de la carantină de la Băișoara-Cluj seamănă tot mai mult nava Princess Diamond!
Încă un infectat! Centrul de la carantină de la Băișoara-Cluj seamănă tot mai mult nava Princess Diamond!

Încă un infectat! Centrul de la carantină de la Băișoara-Cluj seamănă tot mai mult nava Princess Diamond!

Autoritățile medicale din județul Cluj au confirmat al zecelea caz de infectare la centrul de carantină care funcționează la Hotel Alpin, din stațiunea montană Băișoara, județul Cluj. În plus, susțin surse autorizate din cadrul DSP Cluj, în cursul zilei de sâmbătă a mai fost confirmat un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în orașul Huedin.

Vineri dimineața, la centrul de carantină au fost confirmate nouă cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în timp ce sâmbătă a fost confirmat al zecelea caz.

La centrul de carantină care funcționează la Hotel Alpin sunt cazate 84 de persoane, care au avut contactat între ele, timp de câteva zile. De exemplu sâmbăta trecută în curtea centrului a avut loc o mică revoltă a celor cazați, pe motiv că aceștia nu vor să rămână în carantină, deoarece ei nu au nimic. A fost nevoie de suplimentarea efectivelor de jandarmi care păzesc această locație deoarece cei aduși aici au vrut să se urce în mașină și să plece spre casele lor. Acum la doar șapte zile de la acest scandal, zece persoane din totalul de 84 sunt infectate cu noul coronavirus. Numărul persoanelor infectate va putea crește zilele următoare, atrag atenția specialiștii de la DSP Cluj, după ce între aceste persoane a existat contact direct pentru mai multe zile.

Situația de la Băișoara seamănă tot mai bine cu celebra navă de croazieră Diamond Princess, trasă la cheu într-un port din Japonia, și unde epidemia a făcut prăpăd. Din totalul de 3.711 persoane de la bord, pasageri și membrii ai echipajului, în doar câteva zile au fost confirmate pozitiv 705 persoane. Autoritățile sanitare din Japonia au precizat că virusul s-a răspândit cu repeziciune de la o singură persoană care a urcat la bord, gata infectată. Din totalul celor infectați au murit șase persoane.

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).