În iunie 2016, o publicaţie a scris că directoarea Monica Pop ar fi falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul. Atunci, ministrul tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a trimis Corpul de control, fiind depusă ulterior o sesizare la DNA. Vânată şi umilită După doi ani, procurorii au constatat că fapta nu există.

„Am primit de la DNA hotărâre de clasare a dosarului. Pe motiv că fapta nu există! Sunt și procurori corecți! Are ceva de spus Vlad Voiculescu care a făcut reclamaţia? Dormiţi liniștit, dle Voiculescu, mulţumit că aţi mai făcut un rău?”, a scris medicul pe Facebook.

Contactată de jurnaliștii EVZ, dr. Monica Pop a declarat că timp de doi ani s-a simțit vânată și umilită pentru o faptă pe care nu a comis-o: „Mă bucur enorm că s-a făcut dreptate, că am avut un procuror care a ținut cu dinții de litera legii și a cercetat dosarul corect. Totodată, coronarele mele, inima mea, sănătatea mea… Au avut mult de suferit”, a spus dr. Pop. Medicul spune că imaginea i-a fost terfelită. „Voiculescu trebuia să întrebe, să verifice ce a scris Tolontan înainte să mă târască doi ani… Din 2017 nu am mai primit nicio veste de la Parchet, până azi. Scrie clar că nu există fapta. E inadmisibil, pur și simplu!”, a mai spus medicul Monica Pop

Potrivit procurorilor, Monica Pop a încheiat ilegal, în perioada 2003-2012, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior cu o societate comercială. Monica Pop a fost acuzată şi de conflict de interese pentru că, în 28 noiembrie 2012, la şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului de Oftalmologie, a participat la luarea unei decizii privind încheierea unuia dintre actele adiţionale, deşi în perioada 1 martie 2007 – 2011 a fost angajată.

Încă de atunci Monica Pop a declarat că are o rezoluţie ani care atestă că nu era incompatibilă şi că în perioada în care a fost angajată part-time la respectiva firmă legea permitea acest lucru. egea prin care directorilor de spitale şi şefilor de secţie le este interzis să lucreze într-un spaţiu privat a fost făcută pentru a lovi într- un manager de spital. Este o lege nedreaptă pentru că ştim că salariile din sistem sunt acelea care sunt”, mai spunea Monica Pop.