Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat la întâlnirea de la Primăria Capitalei, că e nevoie de testarea a 10.514 persoane din București, ca o măsură de prevenție a răspândirii infecțiilor cu Covid-19. Testele se vor face pe stradă, iar rezultatele sunt gata în 15-30 de minute, potrivit spuselor sale.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a punctat el.

Streinu Cercel a adăugat că în sectorul 2 sunt cele mai multe cazuri în momentul de față:

„Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (…) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”