Evenimentul Zilei > International > Încă o țară anunță carantină totală. Măsurile sunt extrem de dure
Încă o țară anunță carantină totală. Măsurile sunt extrem de dure

Încă o țară anunță carantină totală. Măsurile sunt extrem de dure

Autoritățile din Turcia au recurs la o măsură extremă într-o încercare de a împiedica sau măcar de a încetini evoluția pandemiei de COVID-19.

Autoritățile turce vor impune o carantină totală, pentru patru zile, în intervalul 31 decembrie – 4 ianuarie. Măsura a fost anunțată de președintele Recep Tayyip Erdogan, conform DPA şi EFE, și urmărește să reducă numărul de infectări cu noul coronavirus în rândul populației. Potrivit

La finalul ședinței guvernului de luni, 14 decembrie, președintele Edogan a anunțat că o interdicție de circulaţie va fi impusă la nivel national și urmează să înceapă la ora 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou, pe 31 decembrie, şi să se încheie la ora 5:00 pe 4 ianuarie.

Astfel, în acest interval de timp, oamenii vor trebui să rămână în locuințe, fiindu-le interzisă orice deplasare. Autoritățile turce nu au furnizat informaţii cu privire la posibilele excepţii. Aceasta în condițiile în care, în timpul recentelor interdicții de circulație, magazinele și supermarketurile au rămas deschise, în vreme ce locațiile de petrecere a timpului liber, precum restaurantele și cafenelele au fost închise.

De altfel, la începutul lunii decembrie, măsurile de restricție au fost întărite, autoritățile impunând interdicţii de circulaţie în timpul weekend-ului, în timp ce de luni până vineri circulația este interzisă pe timpul nopții, între orele 21:00 şi 05:00.

Epidemia de COVID-19 produce îngrijorare

În această perioadă, Turcia cunoaște o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fapt de natură să producă îngrijorare în rândul autărităților sanitare. Turcia a raportat cel mai mare mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19. Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat că un număr de 229 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, în vreme ce alte 29.617 de cazuri noi de infectare au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecţii şi 16.646 de decese.

Pe de altă parte, Asociaţia Medicală Turcă (TTB) a exprimat îndoieli cu privire la datele despre evoluția pandemiei de coronavirus care sunt comunicate de guvern. Asociația a mai atras atenția că spitalele de stat se află la capacitate maximă, iar unităţile de terapie intensivă sunt supraaglomerate.