Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o companie aeriană importantă rămâne la sol
Încă o companie aeriană importantă rămâne la sol

Încă o companie aeriană importantă rămâne la sol

O cunoscută companie aeriană low-cost va înceta zborurile de pasageri timp de două luni. 

Compania aeriană Ryanair a anunțat că este posibil să nu mai opereze zboruri de pasageri până în luna iunie. Mai mult, Ryanair a anunțat că se așteaptă să nu opereze  zboruri comerciale între 24 martie și iunie 2020, doar în anumite situaţii.

Aşadar, cea mai mare companie aeriană din Europa a declarat că flota sa va rămâne la sol în lunile aprilie și mai, în urma „restricțiilor fără precedent” puse la călătoriile aeriene pe fondul pandemiei globale de coronavirus .

Interzicerile de zbor din întreaga Europă au închis cerul continentului, iar Ryanair a afirmat că, pe baza perioadei de blocare a Chinei, este posibil ca majoritatea călătoriilor să fie suspendate timp de trei luni. „Nu ne așteptăm să operăm zboruri în lunile aprilie și mai în acest moment, dar acest lucru va depinde în mod clar de sfaturile Guvernelor și, în toate cazurile, vom respecta aceste instrucțiuni”, a declarat directorul general al companiei aeriene Michael O’Leary.

Totuşi, transportatorul low-cost va pune la dispoziţie aeronavele pentru zboruri de repatriere și pentru livrările de hrană de urgență, medicamente și echipamente de protecție în Europa, acolo unde este nevoie, a mai spus directorul citat de independent.