Mai puțină carne, mai multe legume: americanii ar putea deveni vegani  în curând, lanțurile de supermarket restricționând unul după altul achiziție de carne, consecință a închiderilor temporare a mai multor abatoare din cauza coronavirusului.

Începând de luni, aproximativ 20 la sută din lanțul alimentar Wendy’s nu mai servea burgeri, potrivit unui analist american.

Temerile privind o penurie de carne, pe măsură ce se apropie sezonul tradițional al grătarelor în aer liber ,au crescut după decizia celui mai mare vânzător en-gros, Costco, de a impune restricții privind numărul de sortimente de carne de vită, porc și pasăre pe care clienții le pot cumpăra, în fața creșterii cererii.

Fiecare client va avea acum dreptul de a cumpăra maximum trei sortimente de produse din  carne, a declarat compania într-un comunicat postat luni pe site-ul său.

Această măsură are ca scop „ajutarea mai multor persoane să obțină bunurile de care au nevoie”, a spus compania, care operează 440 de hipermarketuri în Statele Unite.

Costco nu este prima companie care a anunțat astfel de restricții în Statele Unite: supermarketurile Kroger și lanțul Wegmans au făcut anunțuri similare.

În ceea ce privește fast-foods, lanțul Wendy’s pare să fie cel mai greu lovit de Covid-19, fiind forțat să retragă burgerii din carne de vită din meniurile unor restaurante, scrie 20 Minutes.

Wendy’s folosește carne proaspătă, nu congelată, sortiment afectat de actualele tensiuni și disfuncționalități din lanțul de aprovizionare.

Potrivit analistului James Ruthford, aproximativ 18% din 1.043 de magazine ale Wendy’s sunt afectate, în principal în New York, Ohio, Michigan și Tennessee. În acest stadiu, nu este încă o penurie globală, dar regională, care depinde de impactul coronavirusului asupra furnizorilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE