Evenimentul Zilei > Actualitate > În sfârșit, se mișcă ceva: politicieni și polițiști, arestați!

În sfârșit, se mișcă ceva: politicieni și polițiști, arestați!

Oameni din politică, afaceri și poliție - în total 17 persoane - au fost arestați într-o amplă operațiune anti-mafia din Regio Calabria, Italia.

Operațiunea desfășurată de poliția italiană împotriva mafiei ‘Ndrangheta a vizat gruparea Libri, despre care se crede că are sub control mai multe cartiere din Reggio Calabria.

Potrivit presei italiene, 12 persoane arestate preventiv, iar alte cinci au fost plasate în arest la domiciliu. E vorba de mai mulți oameni de afaceri, politicieni, un avocat şi un poliţist, ale căror nume nu au fost făcute publice.

Poliţistul a fost plasat în arest la domiciliu și este acuzat că a încercat să îi ofere informaţii confidenţiale unui politician regional.

Politicienii de rang înalt arestaţi sunt Alessandro Nicolo, consilier regional al partidului de extremă-dreapta Fratelli d’Italia, şi consilierul-şef regional al Partidului Democrat (PD), Sebastiano Romeo, potrivit agenției ANSA. Nicolo a fost dus la închisoare, iar Romeo este în arest la domiciliu.

Cea mai cunoscută și mai puternică organizație mafiotă din Italia, ‘Ndrangheta, îşi are originea în regiunea Calabria, administrată în prezent de PD.

La succesul acestei anchete au contribuit ascultările de telefoane şi informaţiile primite de la dezertorii mafie.

Pe lângă arestări, operaţiunea poliției a dus și la confiscarea unor bunuri de milioane de euro aparţinând mafiei, printre care restaurante, companii de construcţii şi agenţii imobiliare.