Evenimentul Zilei > Actualitate > În sfârșit! Facebook angajează ziariști profesioniști
În sfârșit! Facebook angajează ziariști profesioniști

În sfârșit! Facebook angajează ziariști profesioniști

Facebook a anunţat că angajează o echipă de zece ziarişti cu experienţă pentru a nu mai lăsa selecţia ştirilor promovate exclusiv pe seama algoritmilor

Dar analiştii consultaţi de agenţie consideră că efortul nu va fi suficient pentru a revoluţiona mass-media.
Reţeaua socială afirmă că urmăreşte afişarea ştirilor relevante într-un News Tab, o filă dedicată ştirilor, separată de fluxul tradiţional în care este afişat conţinutul promovat de prietenii fiecărui utilizator de Facebook. Jurnaliştii proprii ai reţelei nu vor edita articole, ci doar vor selecta ştirile de pe diferite site-uri.

Va fi prima funcţie a Facebook care foloseşte moderatori umani, după ce anul trecut a fost închisă secţiunea controversată Trending Topics (Subiecte populare – n. red.). Echipele naţionale care moderau aceste categorii au fost de multe ori acuzate de subiectivism şi cenzură. În News Tab, jurnaliştii vor modera doar secţiunea Top News, în timp ce selecţia tuturor articolelor se va baza în continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferinţe ale fiecărui utilizator şi istoricului de navigare pe internet.

„Obiectivul nostru privind fila «Ştiri» este să oferim o experienţă extrem de personalizată şi judicioasă”, a declarat agenţiei France Presse, citate de Agerpres, managerul parteneriatelor pentru informaţie ale Facebook.
Anunţul survine în contextul în care presa clasică se confruntă cu dificultăţi – tot mai multe publicaţii se închid, în timp ce angajatorii caută formule de supravieţuire în era informaţiei gratuite, iar Facebook refuză în continuare să se considere o organizaţie media şi să îşi asume responsabilităţile editoriale aferente, observă AFP.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: