Curtea de Apel Cluj a stabilit, pentru 25 noiembrie, un nou termen în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de mai multe fapte penale, în şedinţa de miercuri fiind audiaţi 11 martori ai apărării. "Curtea de Apel Cluj a dat un nou termen pentru data de 25 noiembrie, care poate fi ultimul. Mai sunt doi martori şi, probabil, după audierea acestora se va trece la dezbaterile finale. La înfăţişarea de miercuri au fost audiaţi de magistraţi 11 martori ai apărării, funcţionari publici şi angajaţi ai unor firme de construcţii care au lucrat la proiecte de reabilitare drumuri în Vrancea', a declarat avocatul lui Marian Oprişan, Gheorghiţă Mateuţ.

Şi Marian Oprişan s-a declarat convins că pe 25 noiembrie va fi ultimul termen şi şi-a exprimat încrederea "în judecătorii cinstiţi din România".

În procesul lui Marian Oprişan au fost mai multe înfăţişări la Curtea de Apel Cluj, pe 2 octombrie, 8 septembrie şi 23 iunie.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprişan a fost achitat de o instanţă a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul "Căprioara", în care a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de abuz în serviciu şi de fals şi uz de fals, dar DNA a formulat apel.

În iunie 2006, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Oprişan pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe preşedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi pentru modul cum s-a achiziţionat Complexul Turistic "Căprioara".

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprişan a negociat şi achiziţionat, fără hotărârea necesară a CJ şi fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic "Căprioara", în jurul căruia deţinea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru această achiziţie, Marian Oprişan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit şi înaintat Guvernului o adresă falsă prin care a solicitat şi obţinut trei miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Executivului, dar pretextele invocate în adresă erau false, iar banii ar fi fost utilizaţi tot pentru achiziţia complexului.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro pagubă la bugetul Guvernului.