Evenimentul Zilei > Actualitate > În sfârșit! 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficiențe primare pleacă spre spitale
În sfârșit! 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficiențe primare pleacă spre spitale

În sfârșit! 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficiențe primare pleacă spre spitale

De astăzi începe livrarea către spitale a dozelor de imunoglobulină utilizată pentru tratarea imunodeficiențelor primare, conform unei informări a Companiei Naționale UNIFARM către Ministerul Sănătății.

Cele 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficiență primară au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene și vor fi direcționate într-o primă etapă la spitalele unde există urgențe și mai apoi către unitățile care au solicitat medicamentul.

„Am cerut SC UNIFARM să livreze în regim de urgență aceste doze de imunoglobulină ca să ajungă cât mai repede la pacienți. Producătorul ne-a informat că luna viitoare va mai livra încă 2.000 de doze din acest produs”, a declarat ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog.

Săptămâna trecută au fost livrate către unitățile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulină pentru tratarea cazurilor de urgență din secțiile de Terapie Intensivă și, până la sfârșitul acestui an, vor mai fi trimise către spitale încă 1.000 de doze din acest produs. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: