Membru al Colegiului psihologilor din România și lector univ. dr. la Universitatea de Vest, Ciumăgeanu susţine că acestea propagă un discurs antiștiințific în privința pandemiei.

Demersurile celor menionaţi capătă o greutate şi mai mare mai ales că în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, lucrurile s-au complicat pe mapamond.

Cifrele în cazul noilor cazuri de infectare cu SARS COV-2 au crescut, spitalele sunt iarăşi din ce în ce mai pline, dar totuşi mulți încă nu cred în prezența acestui virus.

În acest context, controversatul subiect a fost comentat la TVR1 de Mugur Ciumăgeanu, care spune că vocile unor persoane cunoscute pot influența mase de oameni când pun la îndoială datele științifice.

„Uitați-vă la ce se întâmplă în lume acum. Peste graniță, în Serbia, numărul 1 mondial ATP, Novak Djojovic, a organizat, în plină pandemie un turneu de tenis privat.

Acesta a avut un deznodământ dezastruos: majoritatea dintre ei, inclusiv Novak Djokovic, au fost testaţi pozitiv la SARS COV-2.

Observăm o recrudescență a unui discurs antiștiințific. Nu întâmplător, Novak Djokovic, acum două luni și jumătate posta o serie de afirmații în care spunea că nu crede în importanța vaccinului.

Persoane foarte importante și foarte influente – Djokovic sau președintele Braziliei sau președintele Americii – aduc în discuție că știința s-ar putea să nu fie chiar atât de exactă sau de încredere.

Genul acesta de personaje care aruncă umbră asupra științei pot să influențeze mase și să ducă la deznodăminte dezastruoase”, a declarat psihologul .

De asemenea, Mugur Ciumăgeanu a subliniat că în Brazilia au fost raportaţi peste 50 de mii de morți și președintele are în continuare aceeași atitudine de neîncredere în existența virusului.

Concluzia de final a reputatului lector univ. dr. al Universităţii de Vest este următoarea: în acest moment asistăm la un război crunt al credibilității.

Rămâne de văzut şi câte victime colaterale va genera acest război…

sursa: stiri.tvr.ro