Vineri, o femeie stătea pe o bancă în fața primăriei din Temple Terrace, un orășel în apropiere de Tampa, Florida. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere arată un ofițer de poliție local apropiindu-se de bancă, moment în care femeia se ridică brusc și îl lovește cu un cuțit.

Apoi, se aruncă asupra lui a doua oară: polițistul dă înapoi, dar femeia îl urmărește.

Cei doi părăsesc câmpul vizual al camerelor de supraveghere, în schimb apare un al doilea polițist care pare să aibă o armă în mână.

Femeia, pe nume Heba Momtaz Al-Azhari, de 22 de ani, a fost împușcată de poliție și a decedat mai târziu la spital. Polițistul atacat a suferit în timpul atacului răni care nu îi pun viața în pericol.

Șeful poliției din Temple Terrace, Kenneth Albano, a declarat că se afla în biroul său de la etajul al treilea al clădirii primăriei și l-a auzit pe ofițerul de poliție ordonându-i în mai multe rânduri femeii să arunce cuțitul.

Evenimentul face obiectul unei anchete în curs.

„Este traumatizant pentru un polițist să tragă cu arma și cu atât mai mult să ucidă”, a comentat Albano.

Canalul de televiziune Spectrum Bay News 9 a dezvăluit că Al-Azhari era sora unui bărbat care fusese acuzat săptămâna aceasta de pregătirea unor acțiuni teroriste.

Departamentul de Justiție a anunțat miercuri că l-a pus sub acuzare pe Muhammad Momtaz Al-Azhari, de 23 de ani, pentru „tentativă de a oferi sprijin material sau resurse unei organizații teroriste străine, respectiv Statul Islamic din Irak și al-Sham (ISIS)”.

Momtaz Al-Azhari ar fi pregătit acțiuni teroriste în regiunea Tampa Bay, dintre care una pe Insula Lunii de Miere, un popular parc pe plajă.

Atacurile teroriste au fost dejucate de Departamentul Antitero al FBI în colaborare cu serviciile de poliție locale și cu biroul șerifului.

Momtaz Al-Azhari, care avea antecedente penale, inclusiv acuzații anterioare de terorism în Arabia Saudită, a încercat să cumpere mai multe arme, în timp ce era supravegheat de autorități, în cele din urmă „achiziționând un pistol Glock și un amortizor”.

„El și-a exprimat de asemenea admirația pentru trăgătorul din barul de noapte Pulse, Omar Mateen, și dorința de a proceda la un masacru asemănător”, arată un comunicat al Departamentului de Justiție.

„În plus, Al-Azhari a explorat pentru a găsi ținte potențiale în zona Tampa Bay, inclusiv Insula Lunii de Miere. De asemenea, el a repetat etape din atac și declarațiile pe care le-ar face în timpul sau în legătură cu atacul.”

Agenții FBI l-au arestat pe Momtaz Al-Azhari pe 24 mai. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani într-o închisoare federală.

O reprezentantă a familiei a declarat că Heba Al-Azhari era supărată din cauza arestării fratelui său.