Evenimentul Zilei > Monden > ÎN CULISE la Vacanța Mare. „Lumea mă strigă Leana pe stradă”
ÎN CULISE la Vacanța Mare. „Lumea mă strigă Leana pe stradă”

ÎN CULISE la Vacanța Mare. „Lumea mă strigă Leana pe stradă”

Filmările pentru „Leana şi Costel”, noul serial al celor de la Vacanţă Mare, sunt avansate.

 După aproape şase ani, actorii s-au reunit odată cu noul sezon, ce va fi difuzat de Kanal D. În culise, ei repetă de zor scenariul.

Cum s-a născut Leana de la Vacanța Mare

Mugur Mihăescu, cel care o interpretează pe Leana, soţia lui Costel (Radu Pietreanu), personaj tipic satului românesc oltenesc spune că este mândru că „Leana” a rezistat în timp şi că oamenii îl recunosc de fiecare dată când îl întâlnesc pe stradă.


FOTO: Ion Petrescu s-a întors în rolul lui Axinte„Sunt oprit şi lumea mă strigă «Leana». Dacă am creat asemenea personaj puternic, nu am decât să mă bucur că au rezistat atât timp. Şi sper să reziste cât mai mult”, a spus Mugur Mihăescu.

Întrebat cine l-a inspirat în alegerea personajului din serialul de la Kanal D, Radu Pietreanu a spus că tipologia lui Costel este nelipsită din peisajul rural.

„Am fost crescut într-o mansardă, nu am fost lăsat afară, nu am văzut ţărani niciodată. Am văzut numai medici şi filosofi! (râde). Ce naiba!?… Dacă pui o cameră de filmat într-un sat, nici nu trebuie să mai scrii scenariul. Dai „REC” şi laşi să meargă! Ies nişte scenarii mai bune decât ale noastre. Noi nu facem nimic în plus decât să imităm nişte personaje şi situaţii din minunată noastră Românie rurală”, a spus Radu Pietreanu.


FOTO: Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu s-au întors în pielea lui Leana și Costel„Sunt cea mai frumoasă femeie”

Decorurile reconstituie toposul cunoscut – locuinţa din satul Sadova a familiei Pârţag, cu pridvorul casei, cu sufrageria în care tronează patul matrimonial, pozele de familie şi carpeta cu păuni, cu birtul unde îşi varsă oful îndrăgitele personaje, dar şi cu living-ul, amestec de neaoş şi kitsch orăşenesc, în care îşi trăiesc amorul năbădăios Axinte, interpretat de Ion Petrescu, şi Urinela, în rolul căreia o revedem pe Ani Creţu.


FOTO: Costel (Radu Pietreanu)„Tot ceea ce vedeţi este inspirat din satul Sadova, casă, interioarele, Leana însăşi!

Multe femei din Sadova semănau cu acest personaj mulţumită căruia eu, dintre bărbaţi, sunt cea mai frumoasă femeie! Filmăm cu mare bucurie, că în studenţie!”, a spus Mugur Mihăescu. „În acest nou sezon oltenii devin penali, Leana şi Costel vor avea de-a face cu DNA-ul. Adaptăm scenariul la ceea ce se întâmplă în România”, a povestit Radu Pietreanu.

9 actori în distribuție

Din distribuţia noului sezon Vacanţă Mare, serial care va începe din toamna, la Kanal D, fac parte:

Mugur Mihăescu – Leana;

Radu Pietreanu – Costel;

Ion Petrescu – Axinte;

Ani Creţu – Urinela, soţia lui Axinte;

Andreea Doinea – Diarela, rivală şi „prietenă” Urinelei;

Iulian Ilinca – Frankfurt;

Emil Radinoiu – Mitică

Tiberiu Stăvar – Procuror;

Cristian Dina – Barman.