În ce spitale se deblochează posturi

În ce spitale se deblochează posturi

Peste 2.300 de posturi vacante din sănătate vor fi scoase la concurs în luna noiembrie, dintre care 218 pentru serviciile de ambulanță, anunță Ministerul Sănătații.

Cele mai multe posturi care vor fi scoase la concurs sunt destinate asistenților medicali, în număr de 1.075, urmează 963 de posturi care vor putea fi ocupate de medici, 67 de farmacişti şi 217 de personal auxiliar (infirmieri, îngrijitori, şoferi de ambulanţă).

Unitățile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinările pentru ocuparea posturilor începând din luna noiembrie a acestui an. Deficitul de medici din spitalele românești depășește însă 5.000 iar cel de asistente este de ordinul zecilor de mii. Se caută 460 de cadre medicale în București Peste 460 de posturi de medici şi asistenţi medicali vor fi scoase la concurs în spitalele din Capitală, în Spitalul Floreasca fiind necesare 31 de locuri, la SUUB 25, la Spitalul "Marie Curie" 20, iar la IOMC, Institutul "Matei Balş" şi cel de boli digestive şi transplant hepatic câte 18. Cele mai multe posturi, respectiv 31, sunt scoase la concurs de către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, care are nevoie de 20 de medici, alte 10 locuri fiind pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, iar unul pentru personal mediu auxiliar. Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) are nevoie de 25 cadre, dintre care 11 pentru medici, 10 pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, alte patru locuri fiind pentru personalul auxiliar. La Spitalul "Marie Curie" vor fi scoase la concurs 20 de posturi, din care şapte pentru medici, nouă pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, trei pentru personal mediu auxiliar şi unul pentru şofer/ambulanţier. Institutul Oncologic scoate la concurs 19 posturi, dintre care şapte pentru medici, nouă pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare şi trei pentru personal mediu auxiliar. Alte trei institute -Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC), Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi Institutul de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni - au nevoie de câte 18 posturi, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" scoate la concurs 17 posturi, Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" 16 posturi, iar Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" şi Institutul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni câte 15 locuri. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, în şedinţa Guvernului din 18 august, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, însă premierul a spus atunci că nu se poate debloca decât un post la şapte eliberate, ceea ce înseamnă 1.000, iar eventuale suplimentări vor trebui negociate în toamnă cu FMI. Vezi AICI lista posturilor deblocate pentru care se organizează concursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News