Evenimentul Zilei > International > În capitala Emiratelor Arabe Unite, cine nu s-a vaccinat nu are acces la magazin
În capitala Emiratelor Arabe Unite, cine nu s-a vaccinat nu are acces la magazin

În capitala Emiratelor Arabe Unite, cine nu s-a vaccinat nu are acces la magazin

La Abu Dhabi, persoanele care nu s-au vaccinat sau nu prezintă un test recent PCR nu pot decât să se plimbe pe stradă, fără țintă, pentru că nu au acces nicăieri.

La Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, circulația în unele spații publice este permisă doar pentru persoanele care s-au vaccinat sau pentru cei care nu s-au imunizat, dar prezintă rezultatul negativ al unui test PCR efectuat recent. Cine nu se încadrează la una dintre cele două condiții nu poate să meargă la cumpărături, la restaurant sau la plajă.

Fără certificat de vaccinare sau test recent PCR nu se poate circula decât pe stradă

Anunţul urmează celui referitor la implementarea de către Emiratele Arabe Unite – o federaţie de şapte principate, având capitala la Abu Dhabi – a unui sistem de coduri colorate în aplicaţia mobilă de monitorizare Al-Hosn, care arată dacă o persoană a fost vaccinată şi afişează istoricul testelor PCR făcute de aceasta.

„Codul de culoare verde din aplicaţia Al-Hosn, folosit ca măsură preventivă pentru a asigura un acces în deplină siguranţă (în spaţiile publice, n.r.), a fost aprobat”, a fost anunțul făcut de reprezentanții biroului de presă al Guvernului din Abu Dhabi într-un comunicat.

Persoanele vaccinate cu schemă completă îşi vor conserva statutul verde pentru o perioadă de 30 de zile după ultimul lor test PCR cu rezultat negativ, în timp ce persoanele care nu au fost vaccinate îl vor păstra doar trei zile după ultimul test PCR negativ.

Persoanele care nu aveau de gând să se vaccineze au fost avertizate din luna aprilie

Doar persoanele cu statut verde sunt autorizate să intre în centre comerciale, supermarketuri, săli de sport, hoteluri, parcuri, plaje, centre de distracţii, cinematografe, muzee, restaurante şi baruri, a precizat biroul de presă al Guvernului din Abu Dhabi. Această măsura va intra în vigoare începând de la data 15 iunie, conform Agerpres.

La nivel naţional, autorităţile centrale au avertizat în luna aprilie că persoanele nevaccinate vor fi supuse unor restricţii de deplasare. Spaţiile publice sunt în mare parte deschise de mai multe luni în Emiratele Arabe Unite, care au implementat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, folosind vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Sinopharm.

În luna mai, autorităţile din Abu Dhabi, emirat orientat spre turism şi învecinat cu Dubai, au anunţat că vor autoriza persoanele vaccinate să asiste la evenimente sportive şi la concerte.