Evenimentul Zilei > Justitie > Salvarea lui Liviu Dragnea vine de la Adrian Năstase? Fostul premier a făcut primul pas
Salvarea lui Liviu Dragnea vine de la Adrian Năstase? Fostul premier a făcut primul pas

Salvarea lui Liviu Dragnea vine de la Adrian Năstase? Fostul premier a făcut primul pas

Fostul lider și premier al PSD, Adrian Năstase, deplânge soarta lui Liviu Dragnea, despre care spune că a fost abandonat în penitenciar de colegii săi de partid.

Într-o postare pe blogul personal, intitulată „Abandonarea lui Liviu Dragnea”, fostul premier se arată dezamăgit de „lipsa de solidaritate” de care dau dovadă social-democrații, foștii colegi de partid ai lui Liviu Dragnea, în relația cu acesta. Adrian Năstase este de acord că Dragnea a greșit în calitate de președinte al PSD, însă susține că trimiterea sa la închisoare după cele două condamnări din dosarul „Referendumului” și al „Angajărilor fictive” reprezintă o execuție politică menită să-l scoată de pe scena politică.

„Liviu Dragnea a făcut multe greșeli în calitate de președinte al PSD. Condamnarea lui pentru referendum și pentru cele două salariate care lucrau și la partid poartă însă, fără îndoială, amprenta unei execuții politice. Motivele, probabil, atât interne cât și externe. Rezultatul s-a realizat – scoaterea lui de pe scena politică”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

El a precizat că, dincolo de toate acestea, având în vedere că scopul a fost îndeplinit, nu înțelege care este motivul pentru care Liviu Dragnea este tratat atât de rău în penitenciar.

„Ceea ce nu înțeleg este însă tratamentul său în penitenciar – lipsirea de dreptul de a munci, lipsirea de posibilitatea unui consult medical pentru problemele de sănătate, lipsa de transparență în legătură cu infectarea sa cu covid-19, etc.”, a mai scris fostul premier PSD.

Mai mult, a continuat Năstase, în postarea sa, este de neînțeles lipsa de solidaritate și de interes uman a foștilor săi colegi de partid cu Liviu Dragnea și că nimic din ce a făcut nu justifică abandonarea sa.

„Și mai este un lucru pe care nu-l înțeleg – lipsa de solidaritate și de interes umanitar pentru el din partea foștilor săi colegi de partid”, a mai spus Adrian Năstase.

Familia se teme pentru viața lui Dragnea

Zilele trecute, Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorată pentru starea de sănătate a acestuia spunând că viața lui ar putea fi în pericol în perioada următoare, după ce au primit mai multe mesaje controversate. Ea a făcut aceste precizări în condițiile în care Liviu Dragnea urma să fie transferat la unul din penitenciarele din Ploiești sau Timișoara, în condițiile în care i-a expirat perioada de autoizolare, de 14 zile, la care a fost obligat după ce fost depistat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

La scurtă vreme după ce iubita lui Dragnea și-a exprimat temerile în spațiul public, Autoritatea Națională a Penitenciarelor a venit cu o serie de precizări legate de un eventual transfer al fostului lider PSD la un alt penitenciar din țară.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice pe plan naţional şi evaluarea modalităţii optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creşterea capacităţii Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, în urma analizei efectuate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 şi a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploieşti şi Timişoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital”, au arătat responsabilii ANP.