Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în politică: A făcut PSD un blat cu Iohannis? Acuzații incredibile
Scandal în politică: A făcut PSD un blat cu Iohannis? Acuzații incredibile

Scandal în politică: A făcut PSD un blat cu Iohannis? Acuzații incredibile

George Simion a aruncat vorbe grele către cel mai puternic partid din Opoziție, PSD, acuzând o înțelegere tacită cu Iohannis.

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a lansat un atac către PSD, principalul partid de opoziție. Formațiunea condusă de Marcel Ciolacu este acuzată că a intrat într-un blat politic și s-a predat președintelui Klaus Iohannis.

„Noi am vorbit să facem opoziție constructivă, dar PSD-ul este predat total Cotroceniului. Și lucrul ăsta se vede. Au câștigat cel mai mult în alegeri din voturile românilor și nu au obținut nimic. Este cât se poate de evident! Oamenii care au pus ștampila la Partidul Social Democrat probabil se simt trădați de actuații lideri apropiați lui Klaus Iohannis, a spus copreședintele de la AUR.

„Vom face opoziție în cele două Camere ale Parlamentului”

„Nu înseamnă că acest guvern, dacă prinde contur, va dura. Are o durată de viață limitată viitorul cabinet Cîțu, ne revine sarcina de singur partid de opoziție și ne luăm acest rol în serios și vom sanscționa orice derapaj și orice atac la libertățile și drepturile fundamentale pentru care am jurat pe Biblie, orice derapaj de la Constituție, pentru care, la fel, am jurat pe Biblie. Vom face opoziție în cele două Camere ale Parlamentului”, a mai afirmat George Simion.

Nu vor vota guvernul lui Florin Cîțu. Cer redeschiderea urgentă a școlilor

El a mai anticipat că guvernul propus, în care Florin Cîțu va fi premier, nu va avea viață lungă și nu va prinde anul 2024. „Susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistem faţă. Trebuie să ascultăm profesorii, părinţii, trebuie să ne gândim la viitorul copiilor. Vrem redeschiderea şcolilor pentru că de bâlci politic românii sunt sătui. Klaus Iohnannis şi eventualul nou guvern şi să redeschidă şcolile în sistem faţă în faţă (…) Am constatat o uriaşă risipă a banului public în Parlament, o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare în concubinaj cu PSD”, a mai spus George Simion.