Evenimentul Zilei > Politica > Doliu în lumea politicii. Un important lider PSD s-a stins din viață
Doliu în lumea politicii. Un important lider PSD s-a stins din viață

Doliu în lumea politicii. Un important lider PSD s-a stins din viață

Un fost sindicalist și parlamentar al PSD s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Mihai Sirețeanu a avut trei mandate de parlamentar.

Fostul deputat PSD Mihail Sirețeanu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, conform anunțului făcut de organizația județeană a PSD Prahova. Fost vicepreședinte al CNSLR Frăția, Mihail Sirețeanu s-a înscris în PDSR, partid pe listele căruia a candidat în 1996 la Camera Deputaților. El a avut trei mandate de parlamentar, între 1996 și 2008.

„A plecat dintre noi un om bun, un om care a iubit viaţa, colegul nostru Mihail Sireţeanu, fost deputat de Prahova în perioada 1996-2008 şi fost vicepreşedinte al CNSLR Frăţia! Suntem alături de familia greu încercată în aceste momente extrem de dificile şi le transmitem sincere condoleanţe! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin spre eternitate!” a anunţat PSD Prahova. Mihail Sireţeanu a fost membru în Camera Deputaţilor între 1996-2008, din partea PDSR – Partidul Democratiei Sociale din Romania (două mandate), respectiv PSD – Partidului Social Democrat (un mandat)”, se arată într-un comunicat de presă postat pe Facebook de organizația PSD Prahova, în legătură cu acest deces.

La rândul său, Bogdan Toader, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova și deputat ales pe listele PSD, a deplâns dispariția lui Mihai Sirețeanu, arătând că acesta a fost un om deosebit și un coleg prețuit de toți ceilalți membri ai PSD Prahova.

„Organizația Județeană PSD Prahova deplânge pierderea colegului, prietenului, omului Mihail Sirețeanu. Un spirit inconfundabil, prețuit de toți colegii de partid și nu numai. Este foarte greu să vorbim la trecut de oameni ca Mihail Sirețeanu. Știm sigur că o să ne lipsească umorul, spontaneitatea, empatia și implicarea sa! Suntem alături de familia greu încercată, căreia îi dorim putere să depășească asemenea momente! Dumnezeu să te odihnească în pace, Sire!”, a scris deputatul Bogdan Toader pe Facebook.

În urmă cu nouă ani, în 2011, Mihai Sirețeanu a fost condamnat, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul tranzacţiilor frauduloase de la Fabrica de armament din Mizil.