Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare
Fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat, astăzi, pe fostul deputat PSD Mihail Sireţeanu, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul tranzacţiilor frauduloase de la Fabrica de armament din Mizil.

Prin aceeaşi sentinţă a fost condamnat şi fostul director al MFA Mizil, Constantin Cazacu, la trei ani de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urmă cu mai mult de patru ani.
Potrivit DNA, în perioada 2003-2004, Sireţeanu şi Cazacu au pus în aplicare un plan prin care au fost create două societăţi comerciale – Emco CAS SA şi Euro Business SRL – menite să desfăşoare activităţi comerciale privilegiate cu fabrica de armament MFA Mizil. Cei doi inculpaţi ar fi înlesnit încheierea unui număr de 17 convenţii comerciale cu cele două firme-căpuşă în care erau fie acţionari, fie aveau interese şi care erau administrate de persoane paravan cu care se aflau în relaţii de rudenie ori de prietenie.
Prejudiciul adus fabricii de armament din Mizil a fost calculat de procurori la peste şase miliarde de lei vechi. Pentru a recupera aceşti bani, instanţa supremă a pus sechestru pe averile celor doi, precizând că fostului deputat PSD Mihail Sireţeanu trebuie să i se confişte suma de 9.852 de lei, iar fostului director al MFA Mizil suma de 10.556 de lei.
Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.