Evenimentul Zilei > Actualitate > În acest an, examenul la Medicină se ține în condiții speciale, într-un loc neașteptat
În acest an, examenul la Medicină se ține în condiții speciale, într-un loc neașteptat

În acest an, examenul la Medicină se ține în condiții speciale, într-un loc neașteptat

Un examen foarte important se va desfășura într-un context special, din cauza pandemiei.

În acest an, din cauza situației speciale create de pandemia de coronavirus, examenul la Medicină și Farmacie „Carol Davila” va fi organizat la Romexpo. Este vorba despre domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medical, ziua aleasă pentru marele test fiind cea de 26 iulie.

3.326 de candidaţi s-au înscris la examen, conform unui comunicat al insituției de învățământ. Dintre cei care visează ca într-o zi să ajungă medici, 28 sunt absolvenţi de liceu ce au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naţionali şi internaţionali.

Pentru specializarea Medicină se vor scoate la concurs 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă, pentru Medicină dentară – 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie – 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.

La FMAM pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală sunt 95 locuri finanţate de la buget şi patru locuri cu taxă, iar pentru alte specializări (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte patru locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

„Din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, asistăm anul acesta la o creştere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenţi faţă de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit un interes amplificat al absolvenţilor de liceu faţă de profesia de medic şi cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condiţiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătăţii prin care statutul de medic va fi foarte bine poziţionat în ierarhia socio-profesională şi superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, a declarat profesorul docotr Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila.”

Pentru Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară – 541 de candidaţi, pentru Facultatea de Farmacie – 134 de candidaţi/, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu) – 405 de candidaţi.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020-2021 este de 9000 lei/an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM.

Taxa de studiu anuală va fi plătită în trei tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi distanţarea socială de minimum 1,5 metri între candidaţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: