Asociația Producătorilor de Porumb din România și TMT PR organizează în 18 septembrie a.c., cea mai mare exploataţie agricolă din UE (56.000 hectare) și una dintre fermele pionier în agricultură de precizie din România, evenimentul „Zilele câmpului Agtech” în Insula Mare a Brăilei, la compania Agricost Brăila.

Evenimnetul va fi găzduit de directorul general al Agricost dr. ing. Lucian Buzdugan. „Fermierii români trebuie să investească în tehnologii de precizie pentru că nu există altă cale de a face performanță în această profesie. Investițiile realizate sunt amortizate rapid, prin reducerea costurilor concomitent cu creșterea producțiilor”, a declarat acesta prefațând evenimentul.

„Zilele câmpului Agtech” găzduite de Agricost cuprind demonstrații practice, solutii de agricultură digitală, cu eficiență dovedită: Agricultura Plus cu soluția #RHIZA, AgroConcept – New Holland Agriculture cu soluția #AGXTEND, LG Seeds România cu platforma digitală LG AGRILITY, serviciul Easy VR (Easy Variable Rate), Syswin Solutions cu soluția SysAgria.

Evenimentul include schimburi de experiență cu specialiștii companiilor partenere, pentru soluții și recomandări personalizate nevoilor din fermă și sesiuni de socializare între fermieri privind provocările și oportunitățile procesului de digitalizare a fermei.

Participarea este gratuită pentru fermieri, în baza unei înregistrări transmise la [email protected] Caravana își propune să familiarizeze fermierii români cu ultimele inovații, în contexul în care noua politică agricolă comună (PAC) va include, în următorul exercițiu, finanțări substanțiale pentru digitalizarea agriculturii.

Caravana „Zilele câmpului Agtech” este susținută de: Groupama Asigurări, Michelin România și Credit Agricole Bank România.