Evenimentul Zilei > Social > Important pentru părinți! Formularul de acord pentru testarea copilului – PDF
Important pentru părinți! Formularul de acord pentru testarea copilului – PDF

Important pentru părinți! Formularul de acord pentru testarea copilului – PDF

Formularul de acord pentru testarea copilului pentru coronavirus, la școală, a fost publicat în urmă cu câteva minute. Îl poți descărca din articol.

Formularul de acord pentru testarea copilului. Potrivit noilor reguli pentru deschiderea școlilor, testarea elevilor pentru depistarea noului coronavirus se va face cu acordul părinților.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că este nevoie ca părinții să-și dea acceptul pentru testarea copiilor la școală.

Pe paginile de internet ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii a fost publicat un formular tip pentru exprimarea acordului.

Formularul de acord pentru testarea copilului

Descarcă formularul AICI

„Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă”, a afirmat Voiculescu.

Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii

În școli vor exista teste antigen rapide. Ministrul spune că o parte dintre acestea au fost deja distribuite. Alte teste urmează să ajungă la școli în perioada imediat următoare.

„Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Voiculescu.

„Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii”, a mai spus Voiculescu.

Ultimele decizii pentru Capitală

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale”, a spus prefectul Traian Berbeceanu.

„Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a adăugat Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ.