Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Împărăteasă Rusiei care a avut 22 de amanți! Pasiunea secretă care i-a șocat pe ruși
Împărăteasă Rusiei care a avut 22 de amanți! Pasiunea secretă care i-a șocat pe ruși

Împărăteasă Rusiei care a avut 22 de amanți! Pasiunea secretă care i-a șocat pe ruși

Ecaterina cea Mare, una din cele mai cunoscute figuri istorice ale Rusiei, are o parte a biografiei mai puțin cunoscută.

Ecaterina cea Mare, împărăteasa Rusiei, a fost atât de cunoscută  pentru libertatea sa sexuală încât, atunci când a murit din cauza unui accident vascular cerebral la vârsta de 67 de ani, a existat chiar un zvon care ar fi afirmat că ea a murit în timpul unei scurte partide de dragoste cu un cal. O afirmație nedovedită, dar care spune mult despre cum o vedeau contemporanii.

Din istorie aflăm despre Ecaterina cea Mare cum a modernizat Rusia, și-a extins imperiul, a protejat creștinismul ortodox, a inițiat vaccinarea publică, educația femeilor, și-a asasinat soțul, l-a înrolat Voltaire la cauza ei și a dominat epoca Iluminismului rus. Cu toate acestea, latura ei excentrică a fost omisă grosolan din biografia ei oficială.

Împărăteasă flamboaiantă și puternică, cea mai îndelungată conducătoare a Rusiei, a avut 22 de iubiți de sex masculin de-a lungul vieții, mulți dintre ei semnificativ mai tineri decât ea. Cei mai cunoscuți au fost Contele Potemkin și Grigori Orlov. Dar, în afară de afacerile ei extraconjugale, Ecaterina cea Mare avea, de asemenea, obiceiul de a colecta mobilier încărcat sexual și chiar păstra un cabinet erotic; camere umplute cu pornografie și pereți acoperiți de artă explicită sexual.

Fotografii ale cabinetului secret

Se crede că Ecaterina cea Mare a păstrat în cabinetul adiacent suitei sale de camere din palatul ei preferat din Sankt Petersburg, cunoscut acum ca Palatul Pușkin, un salon salon plin de mobilier împodobit cu erotică grafică. Există fotografii ale acestei camere (foto), sau cel puțin care pretind a fi, făcute de soldații germani care au ajuns la palat în 1941 în timpul celui de-al doilea război mondial și a dat peste budoarul Ecaterinei cea Mare.

Este posibil ca acești soldați din Wehrmacht să fi fost ultimii martori care au văzut camera înainte ca palatele să fie bombardate și cea mai mare parte a conținutului lor distruse în incendiul care a urmat. Experții și istoricii cred totuși cu tărie că conținutul budoarului erotic a fost cu siguranță îndepărtat în mod intenționat de la palat și toate urmele cabinetului erotic au dispărut în circumstanțe suspecte.

O biografie plină de evenimente

Ecaterina a II-a (în rusă Екатерина II Великая), de asemenea cunoscută și ca Ecaterina cea Mare (în germană Katharina die Große) (n. 2 mai [ S.V. 21 aprilie] 1729, Stettin (Szczecin), d. Polonia — 6 noiembrie 1796, Sankt-Petersburg, Rusia), născută Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, a fost împărăteasă a Rusiei de la 9 iulie 1762 (stil nou), după asasinarea soțului ei, Petru al III-lea al Rusiei, până la moartea ei, la 17 noiembrie 1796 (stil nou). (sursă Wikipedia)

Ecaterina cea Mare a fost o femeie încrezătoare, cu prea multă pasiune, care a ignorat granițele femeii în timpul ei. Etichetată drept nimfomană și hiper-sexuală, în realitate, aventurile ei sexuale erau foarte puțin diferite de omologii săi de sex masculin, dar Ecaterina cea Mare, împărăteasă sau nu, s-a născut ca o femeie prinsă în lumea bărbaților, iar zvonurile care circulau în jurul vieții sale private au condus la această idee.

Majoritatea fotografiilor făcute în budoarul Ecaterinei cea Mare de către soldații germani se crede că s-au pierdut în haosul războiului, dar unele dintre mobilele din colecția familiei imperiale rusești Romanov au fost catalogate înainte de a fi distruse în timpul Revoluției Bolșevice. Se crede că aceste imagini din catalog și fotografiile soldaților stând în mobilier erotic tip Rococco aparținând lui Catherine cea Mare sunt singurele dovezi care au supraviețuit din cabinetul ei erotic.

Anchetatorii lui Stalin au căutat de mult timp rămășițele cabinetului erotic secret al Ecaterinei cel Mare, analizând chiar posibilitatea localizării camerelor pierdute cu raxe X. Dar nu au mai găsit nimic.