Evenimentul Zilei > Social > Imnul lui Satan, la Eurovision. Scandal uriaș. S-au făcut arestări
Imnul lui Satan, la Eurovision. Scandal uriaș. S-au făcut arestări

Imnul lui Satan, la Eurovision. Scandal uriaș. S-au făcut arestări

Un bărbat a fost arestat în Cipru după ce a intrat în sediul postului de stat Cyprus Broadcasting Corporation și a provocat scandal în apropierea departamentului de știri. Omul protesta față de faptul că Cipru a ales să se prezinte la Eurovision cu piesa "El Diablo", pe care mulți o consideră un imn pentru Satan.

Imn lui Satan, la Eurovision. Succesul piesei „Rise like a Phoenix” a travestitului Conchita Wurst la Eurovision, în 2014, a fixat noile standarde ale îndrăgitului concurs anual. De atunci, multe țări au ales piese destinate să promoveze corectitudinea politiă și diversitatea, în speranță că vor cuceri laurii europeni.

Imnul lui Satan, la Eurovision

Anul acesta, Cipru a mers chiar mai departe, promovând o piesă despre care mulți spun că ar fi explicit satanistă.
Versurile spun clar:”I-am dat inima mea lui El Diablo/ Pentru că îmi spune că sunt îngerul lui”.
Alegerea melodiei a stârnit, însă, furia în țară. Mulți spun că versurile „promit devoțiune pe viață față de Satana”.

Imnul lui Satan, la Eurovision, Un bărbat a fost arestat

Unul dintre cei care contestă alegerea juriului a fost filmat în curtea Cyprus Broadcasting Corporation țipând la mai mulți angajați și întrebând cu justifică susținerea unui asemenea cântec.

Bărbatul a fost arestat, dar eliberat destul de repede.

Nu înainte de a i se întocmi un dosar penal cu patru capete de acuzare, inclusiv tulburarea ordinii publice și proferarea de insulte, a anunțat poliția.
Sunt, însă, și alți ciprioți care cer ca piesa interpretată de cântăreața greacă Elena Tsagrinou să nu reprezinte țara la Eurovision. Ei spun că melodia reprezintă un afront la adresa creștinismului.


Ce ne pregătesc bancherii? Euro nu poate supraviețui fără un „stat unic”!


Potrivit Agenției de Știri din Cipru, o asociație care reprezintă profesorii de teologie din licee și-a exprimat „dezgustul” față de acastă melodie. Asociația a cerut retragerea eii din concurs, pe motiv că „promite devoțiune pe tot parcursul vieții și mărturisește dragostea pentru Satana”.

Agențiile de presă internaționale susțin că radiodifuzorul a primit apeluri telefonice amenințătoare din cauza piesei.

Imnul lui Satan, la Eurovision, Scandalul se amplifică

Partidul de dreapta ELAM a emis o declarație în care afirmă că versurile melodiei metaforice, „atacă și insultă credința (ciprioților) într-un mod aluziv”.

Alți ciprioți au apelat, însă, la rețelele de socializare pentru a susține că „El Diablo” e o melodie bună. Unii spun că ar fi vorba de o „poveste de dragoste arzătoare” și că detractorii săi sunt niște fanatici religioși.


Româncă acuzată de rasism în Marea Britanie. Își poate pierde postul

Cipru a intrat în finala Eurovision  în 2018 cu piesa „El Fuego” a cântăreței Eleni Foureira.

Concursul  Eurovision este  urmărit în fiecare an de milioane de persoane. Adesea sunt prezentate piese controversate, de un gust discutabil sau pur și simplu proaste, scrie Daily Mail.