Participa cercetatori de toata varstele din state de pe toate continentele. Și-au înscris proiecte reprezentanți ai universitătilor și asociațiilor de inventatori din Canada, China, Egipt, Hong Kong, Japoina, Coreea, Malaezia, Rusia, Singapore, Maroc, Thailanda, Ukraina, SUA, Polonia, Vietnam, etc.

Aceștia vor susține comunicările online, sub formă de afișe sau prezentări multimedia, prin care își promovează produsele, brevetele de invenții (sau cereri de brevet) și proiectele de cercetare (doctorale sau granturi). Acestea vor fi evaluate de un juriu internațional și se vor acorda Premii, Medalii sau Diplome.

La ediția din acest an s-au înscris peste 500 de proiecte, 230 dintre ele fiind din România și 120 din Republica Moldova. Cele mai bune proiecte realizate de tinerii cercetatori romani vor fi premiate de Fundatia Dan Voiculescu.

Obiectivele expoziției de inventică urmăresc recunoașterea științifică a brevetelor, crearea și dezvoltarea de noi idei de cercetare, implementarea invențiilor.

În calitate de partener educațional al acestui eveniment, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României sprijina cercetătorii români, în special in randul tinerilor. Prin activitatea sa, Senatul Științific este un catalizator pentru apariția și introducerea noilor tehnologii, descoperirea și susținerea creatorilor acestora, aducându-și contribuția la dezvoltarea societății românești.

Euroinvent este singurul eveniment din România organizat sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor.