Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini șocante pe plaja din Mamaia. Mistreți morți, aruncați de valuri pe țărm
Imagini șocante pe plaja din Mamaia. Mistreți morți, aruncați de valuri pe țărm

Imagini șocante pe plaja din Mamaia. Mistreți morți, aruncați de valuri pe țărm

Doi mistreți morți au fost găsiți pe plaja din nordul stațiunii Mamaia, aduși la țărm, cel mai probabil, de valurile mării, din cauza furtunii și a vântului puternic. Un alt cadavru de mistreț a fost găsit, ieri, pe plaja din Constanța. Animalele sălbatice sunt ridicate de echipe de la Apele Române pentru a fi duse la incinerare.

Cele două cadavre de mistreți erau parțial acoperite de nisip, la o distanță de 50 metri între ele. Au fost găsite, astăzi dimineață, de un angajat de la Gaze care făcea verificări la imobilele din zonă. Un exemplar avea o mușcătură urâtă în spate. Nu sunt singurele cadavre de porci mistreți, chiar ieri a mai fost descoperit unul pe plaja din dreptul cartierului Consilierilor din Faleza Nord Constanța. În urma sesizărilor, leșurile sunt ridicate de echipele de la Apele Române pentru a fi duse la incinerare.

Directorul general al Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL), Hristu Uzun, crede că ar putea fi vorba de cadavre de mistreți aduse de curenți dinspre gurile Dunării. “Direcția dominantă a curentului este nord-sud iar, apoi, valurile îi aruncă pe mal. Vin dinspre Delta Dunării, de la Sulina până spre Corbu, Midia Năvodari, împinși de curenți. Mistreții sunt buni înotători însă pot fi luați de furtună, au mai fost cazuri” a explicat, Hristu Uzun, pentru EVZ.