Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini incredibile ca după potop! Cum arată Cascada Niagara SECATĂ
Imagini incredibile ca după potop! Cum arată Cascada Niagara SECATĂ

Imagini incredibile ca după potop! Cum arată Cascada Niagara SECATĂ

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada.

În anul 1969, Cascada Niagara a fost secată intenţionat de inginerii americani, cu scopul de a strânge pietrele adunate la baza ei. Totuşi, din cauza cheltuielilor prea mari, proiectul a fost abandonat. Au vrut să facă o curăţenie generală în zona cascadei, pentru a evita procesul de eroziune.

Muncitorii au găsit mai multe cadavre după ce au secat cascada, ceea ce nu era de mirat având în vedere că mai multe sinucideri fuseseră raportate în zonă.

Prin canalizarea unei părţi a apei fluviului la o hidrocentrală, construită pe baza generatorului de curent alternativ inventat de Nikola Tesla, s-a redus debitul fluviului care traversează cascada.

Pe partea nord americană cascada are o lățime de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadiană cascada are o lățime de 792 metri (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 metri, potrivit publika.md

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.