Imagini de senzaţie pe Transfăgărășan. 8 metri de zăpadă. Foto-video cu operaţiunile de îndepărtare a zăpezii care a bloca unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri grosime. #totpedrum”, au transmis reprezentanţii DRDP Braşovpe Facebook.

„Zăpada este tare, este un strat de 30-40 de cm de zăpadă, 2-5 cm gheață. Se sparge foarte greu. Nu poți trage tare”, a declarat Ioan Andreică, care a intervenit cu un utilaj de deszăpezire.

Imagini de senzaţie pe Transfăgărășan

„Condițiile sunt cele pe care le vedeți: ceață, umezeală, viscol. De multe ori nu vezi la cinci metri, pe marginea prăpastiilor este gheață. Asta e. Cine întelege, întelege. Cine nu întelege, nu”, a spus Stelian Călugăr. Intervențiile la faţa locului sunt dificile pentru că muncitorii curăță drumul, dar zăpada  ajunge în părțile de jos, deja curățate, pe măsură ce înaintează cu freza specială.

„Pe Transfăgărășan lucrurile nu s-au schimbat de astă iarnă. Avem un zid de zăpadă de aproximativ 7-8 metri înalțime. Din păcate, stam destul de rău față de anii trecuți, pentru că nici vremea din ultimele zile nu ne-a ajutat deloc și aproape în fiecare zi a nins.

Zăpada în continuare este înghețată. În alți ani, la această dată ne ajuta foarte mult faptul că vremea se încălzise și stratul de zăpadă se topea de la sine. Acum, acest lucru nu se mai întâmplă”, a declarat Robert Eleks, purtător cuvânt al DRDP Brașov, conform stirileprotv.ro.

Amintim că deszăpezirea porţiunii dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, de pe DN 7C Transfăgărăşan a început în urmă cu o lună. „A început operaţiunea de deszăpezire a părţii nordice a DN 7C – Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Deocamdată suntem la începutul operaţiunii care va dura câteva săptămâni bune, având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depăşeşte 6 metri grosime”, au precizat reprezentanţii DRDP Braşov.