Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini de groază în Turcia! Capitala, acoperită de… VIDEO
Imagini de groază în Turcia! Capitala, acoperită  de… VIDEO

Imagini de groază în Turcia! Capitala, acoperită de… VIDEO

O furtună de nisip extrem de puternică a lovit crunt Turcia! Norii de praf au invadat pur şi simplu capitala.

O furtună puternică de nisip a lovit, sâmbătă, oraşul Ankara din Turcia. Pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu fenomenul meteo inedit.

Furtuna de nisip care a avut loc în districtul Polatlı din Ankara a speritat lumea. În scurt timp toate casele erau acoperite de nisip, iar oraşul a rămas în întuneric.

Un nor uriaş de praf a acoperit cerul în urma unei furtuni care a apărut din senin.  Cetățenii capitalei au intrat în panică, și au fugit fiecare pe unde au putut să se adăpostească. Mai multe  acoperișuri de case au zburat, mai mulţi copaci au fost smulşi, iar electricitatea a fost întreruptă în centrul orașului.

Între timp, 4 persoane au rămas blocate în lift din cauza unei întreruperi de curent. Pompierii care au fost trimiși la fața locului i-au salvat. Unii comercianți din centrul orașului au închis obloanele pentru a preveni deteriorarea magazinelor. Presa turcă spune că furtuna de nisip continuă şi acum.

#Ankara #City #Turkey 😲😲🇹🇷🇹🇷 #Sandstorm ( Ankara – Polatlı ) 12.09.2020

#Ankara #City #Turkey 😲😲🇹🇷🇹🇷#Sandstorm ( Ankara – Polatlı ) 12.09.2020

Posted by Extreme Weather World on Saturday, 12 September 2020

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer şi în aer liber
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
În clipurile video se vede cum norii de praf s-au ridicat la înălţime, iar în unele regiuni s-a făcut întuneric în plină zi din cauza prafului. Presa locală recizează că meteorologii au emis o alertă cu privire la furtuni în partea de vest a oraşului Ankara, capitala Turciei. Pe lângă furtună, sunt anunţate inundații, grindină și alte fenomene extreme. Mai multe imagini de groază puteţi viziona AICI.
Direcția Generală de Meteorologie a avertizat cu privire la furtuni în partea de vest a Ankarei.

Potrivit declarației făcute pe contul de Twitter al Direcției Generale de Meteorologie, „Conform datelor obținute de la radarul din Ankara și a ultimelor evaluări efectuate, averse și furtuni sunt așteptate în partea de vest și de nord a Ankarei (Polatlı, Ayas, Beypazar, Güdül, Kızılcahamam) în următoarele 2 ore. Se estimează că vor fi puternice. Aveți grijă și fiţi precauți în faţa fenomenelor, cum ar fi inundații bruște, fulgere, grindină la scară mică și vânturi puternice în timpul precipitațiilor, se arată în comunicat.