Evenimentul Zilei > International > Imagini de coșmar în California. Pare că iadul s-a dezlănțuit!
Imagini de coșmar în California. Pare că iadul s-a dezlănțuit!

Imagini de coșmar în California. Pare că iadul s-a dezlănțuit!

Incendiul din California produce în continuare pagube. Norii de fum s-au ridicat până la altitudini de peste 15000 de metri și multe persoane au rămas blocate din cauza flăcărilor.

Un incendiu sălbatic a izbucnit în California și a cauzat nori imenși de fum de au acoperit aproape în întregime cerul.

Focul a izbucnit sâmbătă lângă lacul Shaver și a acoperit rapid peste 36000 acri, traversând un râu și blocând singura stradă de acces către Mammoth Pool Campground.

Incendiul a fost purtat de vânt, lucru ce a făcut ca nori imenși de fum să se înalțe în cer, în timp ce autoritățile sfătuiau persoanele din apropiere să evacueze de urgență zona de împrejurimile Pădurii Naționale Sierra.

Serviciul Național de Meteorologie din Oakland a declarat că mai multe aeronave au raportat norii imenși de fum, unele de la o înălțime de peste 15.000 de metri.

Chiar dacă autoritățile au sfătuit oamenii să evacueze zona, zeci de persoane care au rămas izolate din cauza incendiului de vegetaţie. În nordul statului american California, persoanele rămase blocate au fost evacuate cu mai multe elicoptere în cursul zilei de duminică, au anunţat autorităţile locale.

Elicopterele militare au evacuat până în prezent 63 de persoane din zona lacului de acumulare Mammoth Pool din Parcul Naţional Forestier Sierra, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Fresno, au anunţat Pompierii din acest oraş californian prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

În rândul celor evacuaţi se aflau două persoane care au suferit răni grave şi alte 10 care prezentau răni moderate, potrivit aceleiaşi surse.

„Aparatele de zbor au plecat din nou pentru a continua operaţiunile de salvare. Numărul persoanelor rămase în acea zonă nu este cunoscut”, au adăugat pompierii americani.

Biroul şerifului din districtul Madera a precizat pe Facebook că aproximativ 150 de persoane au rămas izolate în acel sit natural foarte popular şi i-a îndemnat pe turişti să evite regiunea afectată de incendii.

Garda Naţională din California a folosit elicoptere Chinook pentru operaţiunea de salvare, a precizat pe Twitter generalul Daniel Hokanson, directorul biroului naţional al Gărzii Naţionale, scrie Foxnews.