Evenimentul Zilei > International > „Taci, câine!”, ultimele cuvinte pe care le-a auzit Gaddafi| IMAGINI ŞOCANTE
„Taci, câine!”, ultimele cuvinte pe care le-a auzit Gaddafi| IMAGINI ŞOCANTE

„Taci, câine!”, ultimele cuvinte pe care le-a auzit Gaddafi| IMAGINI ŞOCANTE

Mai multe înregistrări care au apărut pe internet în această seară surprind ultimele clipe ale fostului dictator libian Muammar Gaddafi.

"Ce faceţi? Nu e permis aşa ceva în lumea islamică. Ce faceţi voi e interzis. Ce faceţi voi e rău, oamenilor. Ştiţi ce e bine şi ce e rău?", se aude vocea lui Gaddafi în timp ce soldaţii îl imping şi îl trag într-un camion.
În timp ce fostul lider de la Tripoli cere îndurare, un soldat îi replică "Taci, câine!". Urmează apoi un foc de armă şi uralele luptătorilor. În ce-a de-a doua înregistrare, Muammar Gaddafi poate fi văzut la pământ, fără suflare.

<iframe height="315" width="420" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/kgrv4y0FYFU"></iframe>
Cine l-a ucis pe Gaddafi?
Un combatant al regimului libian susţine, într-o postare video publicată ieri pe internet, că el l-a ucis pe fostul dictator Muammar Gaddafi.
Tânărul de 22 de ani, Sanad Al-Sadek al-Oureibi, a descris cu amănunte filmul capturării şi lichidării fostului lider libian.

"I-am tras două gloanţe, unul sub braţ şi celălalt în cap. Nu a murit imediat. A mai durat o jumătate de oră", susţine el, potrivit AFP.

"Ne-am întâlnit cu Gaddafi pe o stradă, el mergea cu copii şi cu tinere. Purta pălărie, i-am recunoscut părul. Un combatant din Misrata mi-a spus: este Gaddafi, să-l prindem!", a povestit tânărul.

Acesta spune că l-a "neutralizat pe fostul lider, care avea un pistol de aur", cuprinzându-l cu braţele.

"L-am pălmuit. Mi-a spus: Eşti ca fiul meu! L-am pălmuit din nou. I-am mai dat o palmă. Mi-a spus: Sunt ca tatăl tau! Atunci, l-am luat de păr şi l-am pus la pământ", a spus Sanad Al-Sadek al-Oureibi. Ar fi vrut să îl ducă pe Gaddafi la Benghazi, dar când combatanţii din Misrata au insistat să-l ia cu ei, a deschis focul asupra lui.

Tânărul de 22 de ani susţine că a luat de la Muammar Gaddafi o vestă plină de sânge şi un inel de aur care i-ar fi aparţinut fostului dictator. Inelul este gravat cu numele celei de-a doua soţii, Safia, precum şi data căsătoriei lor, 10 septembrie 1970.

Sanad Al-Sadek al-Oureibi, tânărul de 22 de ani care susţine că l-a omorât pe Gaddafi
Fostul dictator libian a fost capturat, joi, la Sirt, şi a murit la scurt timp în circumstanţe încă neclare. Familia lui a cerut ieri să îi fie predate cadavrul lui Muammar Gaddafi si al fiului său Muatassim, ucis alături de tatăl său.