Imaginea realizată noaptea la Rio de Janeiro a fost preluată în toată lumea şi are rolul de a ridica moralul ţărilor afectate de temutul virus apărut în China şi care a generat panica mondială.

Pentru mesajul care a însoţit fotografia virală a fost folosit hashtag #PrayingTogether (n.r. – rugându-ne împreună). De la izbucnirea crizei generate de Covid-19, complexul care găzduieşte statuia impunătoare şi la care vin anul aproape două milioane de turişti a fost închis, conform rainews.it.

În urmă cu 89 de ani, la Rio de Janeiro era sfințită faimoasa statuie gigantică a lui Iisus Hristos. Cel care a realizat capul statuii a fost chiar un scultptor român, Gheorghe Leonida.

Monumentul Cristo Redentor a fost ridicat pe muntele Corcovado şi a fost creat pentru a marca aniversărea a 100 de ani de la declararea independenței Braziliei.

Schițele proiectului au fost întocmite de inginerul Heitor Silva Costa, iar şeful sculptorilor care au lucrat la el a fost francezul Paul Landowski.

Au existat şi probleme financiare, dar cu sprijinul Franței și al Vaticanului, autoritățile braziliene au reușit în cele din urmă realizarea proiectului și sfințirea statuii la 12 octombrie 1931.

Monumentul este reprezentativ pentru Art Deco și are o greutate de 635 tone. În soclu se află o capelă unde pot intra 150 de persoane, iar monumentul este folosit de biserica catolică la diferite aniversări ca loc de pelerinaj.