„Nu e nevoie de comisie specială, legea nu prevede lucrul ăsta, ci comisiile de specialiate pot să facă lucrul ăsta”, a răspuns Ilie Sârbu, membru în Comisia de control SIE. El a fost întrebat cum comentează cererea ACL privind înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă care să facă un raport despre prezidenţiabilul care ar fi ofiţer acoperit.

„Deci, dacă vom ajunge la această decizie, atunci sunt cele două comisii, SRI şi SIE, care pot în baza jurământului depus în plenul reunit, au acces la genul acesta de informaţii”, a spus Sârbu.

Întrebat dacă ar trebui ca aceste comisii de control SRI şi SIE să se sesizeze în acest caz, el a declarat: „Dacă e cazul, da , e normal. Sunt singurele abilitate să facă lumină în acest caz”.

Pe de altă parte, Ilie Sârbu a arătat, că solicitarea ACL nu are nicun sens: „Ceea ce au cerut ei nu are niciun sens (…). Comisiile nu numai controlează, trebuie să şi răspundă dacă apare o situaţie de genul ăsta, comisiile trebuie să ştie”, a spus Sârbu.

„Până acum nimeni nu a spus lucrul ăsta, decât preşedintele Băsescu, când îi cade lui bine. De ce nu vorbeşte despre dosarul lui, Băsescu, nu ar trebui să vorbească despre dosarul lui nici nu mai vorbim de ofiţer acoperit (…) de la informator la ofiţer”, a mai spus Sârbu.