Ilan Laufer anunță că Forța Identității Naționale se separă oficial de Alianța AUR

Ilan Laufer anunță că Forța Identității Naționale se separă oficial de Alianța AUR AUR. Sursa foto: Facebook

În noiembrie 2023, AUR a încheiat un protocol de asociere cu Forța Identității Naționale în vederea construirii unui „pol suveranist autentic”. La doar câteva luni, Ilan Laufer anunță despărțirea completă a celor două partide.

Ilan Laufer acuză că de la momentul aderării la Alianța AUR, George Simion a exercitat presiuni asupra membrilor partidelor din alianță pentru a se înscrie direct pe platforma AUR și pentru a furniza lista membrilor, afectând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente.

Ilan Laufer anunță că Forța Identității Naționale părăsește Alianța AUR

Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România.

Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic”, a transmis vineri dimineața Ilan Laufer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, deși mulți români de bună credință și-au depus speranța în acest proiect politic, președintele AUR încearcă să distrugă mișcarea suveranistă. Astfel, se insistă ca principala sa strategie să rămână concentrată pe blocarea, circul și scandalurile mediatic.

În ciuda acestui fapt, spune Laufer, oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă.

Ilan Laufer

Sursa foto: Facebook/ Ilan Laufer

George Simion, acuzat că izolează AUR pe scena politică

Potrivit lui Ilan Laufer, modul în care acționează președintele AUR va conduce la izolarea partidului pe scena politică și va determina alte formațiuni să părăsească Alianța, precum și pierderea susținătorilor fideli ai AUR, care se simt trădați.

Mai mult, atitudinea de dispreț și umilință manifestată de George Simion față de colaboratorii săi apropiați va contribui la distrugerea acestui proiect politic și va conduce la prăbușirea Partidului AUR.

„Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe „Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR", acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta:

- Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

- Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;

- Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual”, a punctat acesta.

Ilan Laufer

Liderul AUR, George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

Ilan Laufer, despre următorii pași ai FIN

Laufer afirmă că atât el, cât și colegii din Partidul FIN, și-au dedicat eforturile și munca în Alianța AUR pentru a contribui la această construcție politică.

Numai că, realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului semnat, precum și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ei luptă.

„Motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR.

Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO”, a mai scris Ilan Laufer pe Facebook.