Evenimentul Zilei > Social > IGSU îndeamnă oamenii să îşi păstreze calmul
IGSU îndeamnă oamenii să îşi păstreze calmul

IGSU îndeamnă oamenii să îşi păstreze calmul

Între 18 şi 21 aprilie, în Bucureşti şi mai multe localităţi, IGSU va declanşa mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminentă producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice".

IGSU îndeamnă oamenii îşi păstreze calmul, adăugând mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma "EXERCIŢIU". La nivel naţional există peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Este vorba despre un exerciţiu pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componentă sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017. Asta înseamnă timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente în mai multe localităţi.

"În perioada vizată, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie".
 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News