Evenimentul Zilei > Actualitate > Ienei: „N-ar fi bine ca Iordănescu să lase naționala”
Ienei: „N-ar fi bine ca Iordănescu să lase naționala”

Ienei: „N-ar fi bine ca Iordănescu să lase naționala”

Fostul mare antrenor a declarat pentru EVZ că „Generalul” nu ar face bine dacă ar renunța la postul de selecționer și că ar trebui să-i conducă pe „tricolori” la Euro 2016

După opt ani, naționala României va fi prezentă la un nou Campionat European, ce va avea loc anul viitor, în Franța. „Tricolorii” au cam tremurat pentru a obține biletele către acest turneu final. Minunea a avut loc duminică seara, atunci când România s-a impus la Torshavn, în fața Insulelor Feroe, scor 3-0, în ultimul meci al Grupei F.

Însă, bucuria calificării ar putea dispărea în cazul în care selecționerul Anghel Iordănescu ar pleca de la cârma naționalei. Nu de puține ori, „Generalul” a spus că va antrena prima reprezentativă doar în campania calificărilor la Euro 2016. Acum, cum nu prea sunt variante de înlocuitor, oficialii FRF vor trebui să-l convingă pe Iordănescu să rămână alături de „tricolori” și la turneul final din Hexagon.


România va participa la al cincilea Campionat European, după cele din 1984, 1996, 2000 și 2008


„Jocul României are slăbiciuni”

Contactat de „Evenimentul zilei”, Emeric Ienei , fost selecționer al României în perioada 1986- l990 și 2000, ne-a declarat că „Tata Puiu” ar greși în cazul în care ar părăsi naționala după această calificare. „A fost destul de greu să trecem de această grupă. Jocul României are slăbiciuni, dar este timp ca echipa să se închege. N-ar fi bine ca Iordănescu să lase naționala. Nu cred că va face acest lucru, mie nu mi-a spus nimic. E un antrenor de valoare și care e potrivit pentru postul de selecționer”, ne-a spus Ienei.


FOTO:  Emeric Ienei  Amical de lux, la Bologna

În altă ordine de idei, după această calificare, România a reintrat în lumea selectă a fotbalului. Pe 17 noiembrie, la Bologna, „tricolorii” vor susține un amical de lux în compania campioanei mondiale, Italia, acest lucru fiind confirmat ieri și de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Mai mult, România face parte din a treia urnă la tragerea la sorţi pentru Euro 2016, eveniment ce va avea loc pe 12 decembrie, la Paris.