ICR va deschide NOI FILIALE la Beijing şi Moscova

ICR va deschide NOI FILIALE la Beijing şi Moscova

Preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a declarat miercuri, în timpul discuţiilor purtate cu membrii Comisiei pentru cultură a Senatului, că intenţionează să deschidă noi filiale la Moscova şi Beijing.

"Putem să susţinem programele ICR-ului cu actualul buget pentru 2014. Evident că orice ban în plus este binevenit, el contribuind atât la diversificarea programelor, la înmulţirea lor, cât şi la nivelul calitativ al programelor. Vom deschide noi filiale şi s-ar putea ca la momentul respectiv să constatăm nevoi suplimentare. Cu siguranţă, vom apela la sprijinul dvs. (al senatorilor din Comisia pentru cultură - n.r.) ca, la rectificarea din iulie sau când o să fie, să mai primim ceva. Înţelegem şi suntem şi noi solidari la efortul bugetar al Guvernului şi înţelegem constrângerile bugetare. Ne-am dori mai mulţi bani. Nu să-i cheltuim aiurea, ci pe proiecte precise", a precizat Zamfiroiu, citat de Agerpres. Lilian Zamfiroiu a adăugat că pentru anul 2014 principalul obiectiv al ICR este acela de a promova cultura românească "în spaţii geografice extinse, nu numai în cele 17 reprezentanţe existente în prezent", avându-se în intenţie deschiderea, în viitorul apropiat, a două noi filiale la Beijing şi Moscova.

"Principalele proiecte pe care le vom organiza în 2014 au în vedere corelarea cu obiectivele stabilite de MAE, ca obiective prioritare ale României. Misiunea ICR nu este una diferită de cea a MAE. Ambele instituţii slujesc aceleaşi obiective ale României, mijloacele ne sunt diferite. Am încercat să existe o sinergie între activităţile celor două instituţii pe acest plan. Şi acolo unde nu avem reprezentanţe, susţinem proiecte prin intermediul ambasadelor sau misiunilor diplomatice", a precizat preşedintele ICR. Acesta a adăugat că, deşi nu poate spune cu precizie data la care vor fi deschise cele două noi filiale ale ICR, acestea vor beneficia de spaţii în cadrul ambasadelor României. "Din fericire, spaţiile ambasadelor României sunt generoase, în cadrul cărora putem amenaja noile noastre reprezentanţe. E o colaborare absolut normală. ICR poate, printr-o gestionare mai atentă a fondurilor, să susţină şi programele pentru aceste două noi reprezentanţe ale României. Evitând suprapunerile cu alte instituţii, cu MAE în speţă, putem susţine, făcând economie de la fonduri care s-ar duce pe proiecte paralele. (...) Nu ştiu exact data când vor fi terminate lucrările de amenajare, care sunt gestionate de către MAE, sau când se va găsi şi un prilej cultural. Noi suntem deja pregătiţi", a precizat Zamfiroiu, adăugând că, în cazul filialei de la Moscova, se are în intenţie ca la deschiderea reprezentanţei actorii Teatrului de Comedie să fie pună în scenă o piesă a scriitorului rus Nikolai Gogol.

Ne puteți urmări și pe Google News