Evenimentul Zilei > Actualitate > Iași se pregătește de carantină. Bărbații sunt marii vinovați
Iași se pregătește de carantină. Bărbații sunt marii vinovați

Iași se pregătește de carantină. Bărbații sunt marii vinovați

Ziua de Mărțișor și cea dedicată femeilor bagă un oraș din România în scenariul roșu. Vinovați sunt bărbații, a spus primarul.

Situația problematică și la Iași, în plină pandemie de coronavirus, acolo unde e va adopta scenariul roșu. Numărul infectărilor este în creștere de la zi la zi, iar autoritățile se pregătesc de restricții. Pentru a limita circulația și transmiterea virusului. După cum a anunțat, astăzi, Mihai Chirică, primarul orașului, este de neevitat intrarea în scenariul cu cea mai ridicată stare de alertă. Edilul a spus că perioada care a dus la creșterea infectărilor a fost cea de la începutul lunii.

Atunci când s-a creat aglomerație la florării. Iar responsabilitatea o poartă în primul rând bărbații, care s-au călcat în picioare pentru a achiziționa „atenții” pentru femei.

Scenariul roșu este pregătit de autoritățile din Iași

„Din calculele făcute de noi nu va fi o perioadă foarte lungă de timp. Sunt câteva motive care au dus la această creştere. Şi perioada 1-8 martie contează foarte mult. Trebuia să le sărbătorim pe cele dragi dar nu ne-am gândit să ne băgăm aşa de mult unii în alţii la coadă la flori pentru doamne.

Cred că de data aceasta de vină au fost bărbaţii. Suntem pregătiţi. Nu vor fi alte restricţii decât cele pe care le ştim. Din păcate va fi afectat domeniul HORECA, pentru că va trebui să funcţioneze cu terase, speranţa noastră ar fi fost să se încălzească afară pentru că ar fi fost mult mai multe terase”. A afirmat primarul orașului Iași, Mihai Chirică.

Sunt activități care nu vor fi afectate de această măsură. Cine va avea de suferit

„Cred că va trece o săptămână şi vremea ne va permite să dăm drumul la terase, astfel încât să poată compensa lipsa activităţii de interior. Vor fi afectate şi sălile de spectacole, sălile de cinematograf. Dar restul activităţilor rămân ca şi în perioada anterioară”. A mai precizat edilul, în cadrul unei conferințe de presă ținute joi.