Evenimentul Zilei > Vremea > Iarnă și vară în același loc. Diferențe colosale de temperatură. ANM explică fenomenul
Iarnă și vară în același loc. Diferențe colosale de temperatură. ANM explică fenomenul

Iarnă și vară în același loc. Diferențe colosale de temperatură. ANM explică fenomenul

ANM a venit cu o nouă explicație pentru fenomenul meteo extrem de rar ce a avut loc în județul Harghita, România. A fost și iarnă și vară în același timp.

ANM a oferit o explicație uluitoare după ce ieri, în județul Harghita a fost iarnă și primăvară, la numai 50 de kilometri distanță.

În Odorheiul Secuiesc, oamenii s-au putut bucura de temperaturi ce au ajuns la maxime de 13 grade Celsius, cu soare arzător și ai fi zis, mai degrabă, că vorbim de luna martie.

La 50 de kilometri distanță, în Miercurea Ciuc s-au înregistrat temperaturi negative, mai exact -11 grade, ceață densă și o iarnă în toată regula. Pentru acest fenomen, care este unul extrem de rar, specialiștii au oferit o explicație.

Mai exact, meteorologii numesc acest fenomen inversiune termică și susțin că se întâmplă foarte, foarte rar. Din cauza fenomenului de inversiune termică, diferența de temperatură dintre cele două orașe a fost de nu mai puțin de 25 de grade Celsius, mai informează sursa citată. Unul dintre elementele responsabile de apariția fenomenului de inversiune termică este și ceața, mai spun specialiștii ANM.