Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi criticat de o fostă glorie a scoțienilor. Suporterii sunt însă încântați
Ianis Hagi criticat de o fostă glorie a scoțienilor. Suporterii sunt însă încântați

Ianis Hagi criticat de o fostă glorie a scoțienilor. Suporterii sunt însă încântați

Cu toate că Ianis Hagi a făcut un meci bun împotriva lui Livingston el este în continuare criticat în Scoția. O fostă glorie a scoțienilor nu îi neagă valoarea dar îl acuză că este „neglijent” în joc.

 

Fostul mare fotbalist al lui Rangers, Barry Ferguson, susține că este frustrat de faptul că Ianis pierde foarte multe mingi.

„Nu e niciun dubiu că managerul îl place deoarece a cheltuit 3.5-4 milioane de lire sterline să-l aducă. Nu exist niciun dubiu în privința calității sale, dar lucrurile neglijente pe care le face în joc mă frustrează.

Sunt sigur că îl frustrează și pe el. Trebuie să devină mai bun. Dacă vrea să devină un om de bază la Rangers, trebuie să-și mențină standardele la un anumit nivel”, a spus Barry Ferguson la Rangers TV.

Ianis Hagi a revenit într-o formă foarte bună la echipa de club și are 8 pase decisive în acest sezon. Mai mult, el are și un gol marcat în campionatul Scoției. În aceste condiții, el i-a recâștigat încrederea managerului Steven Gerrard, scrie sportmedia.ro.

Spre deosebire de cele afirmate de Barry Ferguson, suporterii echipei sunt foarte mulțumit că Ianis conduce în clasamentul celor mai buni pasatori din Scoția și mai mult de faptul că este pe un trend ascendent, meci de meci.

Fanii protestanţilor au luat cu asalt reţelele de socializare şi s-au întrecut în laude la adresa lui Ianis Hagi.

„Are o viziune incredibilă! Este regele paselor decisive”, a scris unul dintre useri. În vreme ce altul a dus lucrurile la un cu totul alt nivel. „Nu vreau să mă las dus de val, dar Ianis Hagi este cel mai bun jucător din lume”. Cu siguranţă s-a lăsat dus de val.

Un alt star al fotbalului, Gary McAllister, fost jucător la Liverpool și Leeds, și secundul lui Steven Gerrard, l-a lăudat pe fotbalistul român pentru buna prestație.

Are un talent special, o viziune pentru astfel de execuții. Iar Ianis are cifre fantastice și îmi place că el caută mereu pasa în față.

Unii aleg opțiunea mai ușoară, să paseze în lateral sau înapoi, dar el vrea mereu să se ducă înainte și să fie creativ.

Este un fotbalist care se descurcă excelent și pe spații mici, chiar dacă uneori e riscant și pierzi posesia. Dar eu îi încurajez pe jucători să aibă curaj și să caute poarta, să creeze ocazii.

E și o presiune pe jucători ca el – trebuie să dea goluri sau să contribuie la marcarea lor,” a declarat McAllister.