Evenimentul Zilei > International > i24NEWS: Ierusalim: B. Netanyahu şi omologul său român semnează un nou tratat de schimburi comerciale
i24NEWS: Ierusalim: B. Netanyahu şi omologul său român semnează un nou tratat de schimburi comerciale

i24NEWS: Ierusalim: B. Netanyahu şi omologul său român semnează un nou tratat de schimburi comerciale

„Ţările noastre cooperează în multe domenii şi noi vrem să aprofundăm legăturile care ne unesc”

Prim-ministrul israelian, Benjamin Natanyahu, şi omologul lui român, Ludovic Orban, au ţinut o conferinţă de presă comună marţi la Ierusalim, anunţând semnarea unui nou tratat care va permite lărgirea schimburilor comerciale între ţările lor.

Benjamin Natanyahu a amintit mai întâi legăturile puternice care unesc România şi Israelul, calificându-le drept „legături de prietenie”, de mulţi ani.

„Israelul şi România cooperează în multe domenii: securitatea cibernetică, gestionarea apei, sănătatea, agricultura. Cel mai important astăzi este ca întreprinderile care lucrează la inovare să coopereze, de aceea am semnat un tratat pentru a evota dubla impozitare şi a preveni evaziunea fiscală”, a declarat Benjamin Natanyahu.

El a mulţumit apoi omologului său român pentru sprijinul său şi ajutorul pentru Israel pe lângă Uniunea Europeană, în procesul de pace şi normalizare cu lumea arabă.

„Trebuie să explicăm UE în ce fel promovăm pacea şi securitatea pentru toţi”, a spus el.

„Interesul nostru reciproc este să extindem şi să aprofundăm dialogul nostru în diverse domenii. Aş vrea să-mi exprim gratitudinea faţă de Israel pentru cooperarea cu autorităţile în timpul crizei coronavirusului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat apoi că obiectivul României este să întărească relaţiile economice şi politice cu Israelul şi în special în domeniile apăraii şi securităţii. În sfârşit, al a anunţat crearea de parteneriate în noile tehnologii.

Sursa

Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: