Evenimentul Zilei > Social > Huawei lansează cel mai scump smartphone de până acum! Cât va costa telefonul
Huawei lansează cel mai scump smartphone de până acum! Cât va costa telefonul

Huawei lansează cel mai scump smartphone de până acum! Cât va costa telefonul

Gigantul chinez Huawei a prezentat marți noul model de smartphone pe care îl vor lansa. Gadgetul face parte din categoria de smartphone-uri pliabile și este conceput pentru a concura cu rivalii de pe piață.

Gigantul chinez Huawei a prezentat marți noul model de smartphone pe care îl vor lansa. Gadgetul face parte din categoria de smartphone-uri pliabile și este conceput pentru a concura cu rivalii de pe piață.

Huawei a declarat că vânzările în 2020 au crescut foarte puțin din cauza conflictului cu SUA.

Cât va costa noul model de smartphone de la Huawei

Modelul Mate X2, cu un preţ de cost de 17.999 yuani (2.800 de dolari), care se desface într-un dispozitiv cu un ecran de 8 inch (203 milimetri), este echipat cu propriul cip 5G Kirin 9000 dezvoltat de Huawei.

Odată cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, Huawei a fost nevoit să îşi dezvolte propriile sale cipuri după ce sancţiunile introduse de autorităţile de la Washington i-au blocat accesul la tehnologiile americane şi o serie de furnizori importanţi precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Cu toate acestea, fondatorul Huawei, miliardarul Ren Zhengfei, a promis că nu va renunţa la afacerile din domeniul telefoanelor inteligente, dezminţind zvonurile referitoare la o posibilă vânzare.

Ce creșteri a înregistrat compania în ultimul an

Gigantul chinez s-a confruntat cu „dificultăţi extraordinare” anul trecut, dar cu toate acestea operaţiunile sale sunt relativ stabile iar partenerii continuă să sprijine compania, a declarat marţi preşedintele grupului Huawei, Ken Hu.

„Am reuşit să înregistrăm o creştere marginală atât a vânzărilor cât şi a profitului”, a spus Ken Hu cu ocazia Mobile World Congress, care a început marţi la Shanghai.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, uzinele de telefoane ale Huawei funcţionează în prezent la capacitate minimă pentru a păstra stocul existent de componente şi a prelungi ciclul de viaţă al dispozitivelor, ceea ce creează deficienţe în aprovizionarea cu telefoane marca Huawei a retailerilor din China.

Când va fi disponibil noul smartphone

Compania a informat că modelul Mate X2 va începe să fie comercializat în China din data de 25 februarie şi va avea un preţ de 18.999 de yuani pentru versiunea îmbunătăţită cu o capacitate de stocare de 512 gigabytes. Telefonul va rula o versiune a sistemului de operare Android concepută special pentru China, versiune care nu va avea toate aplicaţiile şi caracteristicile oferite de Android, dar, începând din luna aprilie, utilizatorii vor putea face trecerea la sistemului de operare Harmony dezvoltat de Huawei.

„Am pregătit capacităţi suficiente pentru Mate X2 iar aceste capacităţi cresc în fiecare zi”, a declarat luni seara directorul general de la Huawei, Richard Yu. Acesta a precizat că, în viitor, din ce în ce mai multe telefoane din segmentul superior produse de Huawei vor rula propriul software în loc de sistemul Android.