Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. S-a săvârșit din viață Prințul Astrologiei
Horoscopul lui Dom’ Profesor. S-a săvârșit din viață Prințul Astrologiei

Horoscopul lui Dom’ Profesor. S-a săvârșit din viață Prințul Astrologiei

Pe 5 mai s-au născut: împăratul Justinian, Karl Marx, Soren Kirkekaard, Tyrone Power, Tatiana Samoilova, Aurel Stroe, Mihnea Gheorghiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Neofit, Gaie, Gaian şi Irina.

Încă o zi obişnuită, de lucru, acum două mii de ani, pentru geto-daci. Ca şi acum.

Dragi lupi, padawani și hobbiți îmi este sufletul greu. Sufăr. Printre multele SMS-uri primite de Sf.Paști a fost și unul de pe mobilul lui Johnny Boy cum îi spuneam prietenului meu, Jonathan Cainer, cel mai mare astrolog din presa scrisă și tv. Mă felicită de Sf.Paști, a fost reacția mea. Zâmbind, am deschis SMS-ul. Zâmbetul mi s-a șters de pe față. M-am așezat pe un scaun. ”Cu durere în suflet te informăm că unchiul meu și prietenul tău, astrologul Jonathan Cainer, a încetat din viață, duminică noapte. R.I.P. Al tău, îndurerat, Oscar.”

Mulțumesc celor dintre domniile voastre care mi-au semnalat decesul și mi-au trimis cuvinte frumoase de condoleanțe.

Prea tânăr, prea devreme. Cainer, un Săgetător inteligent, competent, cu mult farmec, urma să împlinească anul acesta 59 de ani. Nu a fost să fie!

Mai multe despre el puteți afla pe https://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Cainer

Credeți-mă când vă spun că nu mi-e capul la mine și vă rog să mă scuzați pentru greșelile pe care le fac, odată mai mult. Nu am vrut să scriu despre acest lucru în timpul Sf.Paști, dar astăzi, în Joia Albă, cu o zi înainte de Izvorul Tămăduirii, parcă se cuvine.

Johnny Boy este al doilea prieten de marcă, din Occident, pe care-l pierd în ultimii ani. Primul a fost ”Mustăciosul”, Chris de Margerie, asasinat de ruși pe 20 octombrie 2014. Chris era cu un an mai mic ca mine și am avut multe aventuri, impreună, în Parisul anilor 70'. Jonathan era cu opt ani mai mic ca mine și acum îmi pare rău că nu i-am acceptat propunerea să rămân în Marea Britanie ca partener și asociat al lui. Se  întâmpla în anul 1993 la un an de la mortea primei lui soții. Cainer era depășit de volumul de muncă și de grija pe care o purta celor șase copii ai lui. Mă simt vinovat că nu l-am ajutat. Poate i-am grăbit moartea?

De ce a făcut infarct cel mai important astrolog al prezentului, la numai 58 de ani? De ce a încetat din această viață un om blând, cu carismă, supercompetent, care știa astrologie și cum să facă spectacol de calitate și care strânsese pentru ai lui o avere frumușică? De ce s-a săvârșit din viață un om care nu bea, nu fuma, era vegetarian? Să vă spun eu, prietenul lui. Marele astrolog, Prințul Astrologiei, s-a săvârșit din această viață din cauza epuizării, din cauza muncii. Când l-am cunoscut muncea peste zece ore zilnic, scria săptămânal 28.000 de cuvinte pentru șase-șapte ziare din toată lumea și apărea la cel puțin două televiziuni, săptămânal. Și aceasta mereu, mereu, mereu, an de an. O uzură imposibil de suportat, avem dovada nedorită.

”The Guardian” este de părere că Jonathan Cainer și-a prevăzut moartea și citează din horoscopul lui pentru Săgetător: “We aren’t here for long. We should make the most of every moment. We all understand this yet don’t we forget it, many times? We get caught up in missions, battles and desires. We imagine that we have forever and a day. In one way, we may be right – for are we not eternal spirits, temporarily residing in finite physical form?”

Așa se face când încetează din viață un mare mag, un arhiastrolog, se încep depănarea unor legende.

Acum vă rog să mă scuzați dragii mei lupi, padawani și hobbiți mă duc să mă rog în pustnicia mea pentru sufletul celui care a fost prietenul meu, pentru că prieten nu este cel pe care-l vezi în fiecare zi și te duci la meci și la băutură cu el, ci cel cu care împărtășești aceleași valori despre viață și moarte, chiar dacă el locuiește la antipozi și schimbi doar câteva vorbe pe anotimp. La o adică și Johnny Boy ar fi făcut același lucru pentru mine!

Astăzi nu o să mai termin cu formula ”mâine este o altă zi”, pentru că, pentru prietenii mei, nu mai este o altă zi. O să spun ceea ce spunea Jonathan Cainer despre horoscoapele lui: ”You may not have all the answers you need, but you have, at least, enough to make today a good day.” Poate nu ai toate răspunsurile care-ți trebuie, dar, cel puțin, ai destul ca să-ți faci o zi bună!

BERBEC  Pentru că dragostea este comparată uneori cu muzica, astăzi ai dori ca partenerul să schimbe refrenul! Consideri relația plictisitoare, dar trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie! Sunt mai multe aspecte malefice generale, dar cred ca se referă la evenimente sociale şi la relaţiile dintre oameni – care sunt prost aspectate. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie, dar şi la serviciu, sau în afaceri.  Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, care pot lua o variantă nouă. 

TAUR  La serviciu, unde activezi, lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Cooperează mai strâns cu colegii şi comunică cu ei. Domeniul emoţional este azi bine aspectat. Trebuie să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel vei avea probleme. Numai pentru barbati: să fii foarte clari în exprimarea sentimentelor. Trebuie să spui femeii pe care o iubeşti, eternul „te iubesc!”, fară multe cadouri, flori şi alte mărunţişuri, dar în momente şi situaţii adecvate. Configuraţia astrologică arată că o comunicare precisă a sentimentelor tale în perioada menţionată este foarte benefică şi cu efect pe termen lung. De asemenea, în afaceri şi politică nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie. Fă-ţi stereotipuri de exprimare!

GEMENI  Ţi-e gândul la bani, numai la bani! Dacă e așa, nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în nici un fel, imediat. Astăzi trebuie să fii iscusit în comunicare. O atitudine ferma dar şi uşor comica rezolva situatia.  Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid, în funcţie de trecerea timpului. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”. Sunt şi unele probleme in familie – dar o atitudine ferma dar şi uşor comica rezolva situatia. Prudenta si diplomatia trebuie sa te caracterizeze, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu și fata de anturaj, în general.

RAC  Orele dimineţii sunt cele mai bune pentru decizii inspirate sau întâlniri importante. Dragostea este bine aspectată în a doua parte a zilei. Trebuie să fii clar în exprimarea sentimentelor. Nu te grăbi! Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Ziua de astăzi este o zi de legătură. Pentru că face legătura dintre două module, între pregătire şi desfăşurare, între plan şi acţiune, între mental şi material. Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fii selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cum am mai spus, lucrurile pot să fie mai simple!

LEU    Astăzi, surpriză, poţi trăi emoţii frumoase! Nu te aşteptai deloc, nu ai prevăzut asta. Uneori, viaţa îţi arată şi partea ei plăcută, spiritual favorabilă, o felie de tort pusă la păstrare! Este şi o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prietenii adevăraţi. Poziţia reciprocă a lui Jupiter şi Mercur poate fi interpretată, pentru perioada imediat următoare, ce depaşeşte ziua în cauză, ca un posibil chilipir. Adică vei profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproşfiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, spune Jupiter, retrograd, în Fecioară!

FECIOARĂ   Perioada e favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la variaţiile de temperatură, la ploaie, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Moderaţie în relaţiile cu Scorpionii. Este o zi a atenţiei mărite pentru că stelele arată posibile pierderi de bani şi de relatii, de prietenii chiar.  În perioada menţionată trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei. Peste câteva zile configuraţia planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iți vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli. Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici.

BALANŢĂ   Rişti să fii luat la ţină, astăzi. “Fă pe mortul” nu ştii, nu ai văzut, nu ai auzit. Ceva s-a încurcat în scurta vacanţă şi se caută ţapi ispăşitori. Nu este învins, cel ce nu intră în luptă! Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Forţa morală şi curajul care te caracterizează suplinesc astăzi lipsa de energie provocată de somnul incomplet. Pe seară, relaxează-te! Te simţi aproape excelent ceea ce este un motiv suficient sa ţii nasul pe sus. Planetele colective arata aspecte „ilegale”. Ceva se intamplă in anturajul tau apropiat. O intriga, un comploţel, ceva – şoapte in amurg şi intalniri de carvunari pe inserate. Este momentul sa pregatesti contramasurile! O veste îţi poate face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.

SCORPION  Domeniul interselor tale e bine aspectat. Cu mai multă diplomaţie şi mai puţine „înţepături” poţi să te simţi bine. Frecventează anturajul, prietenii, cei care te fac să te simţi confortabil. Se  pastreaza aspectele complexe cu planetele colective de ceva timp, traduse printr-o lipsa de interes a anturajului fata de tine. Aşa că nu-i deranja azi, că nu au timp de tine! Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Spiritul tău elitist se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de bârfe suculente, intrigi enigmatice şi comploturi vesele. Te interesează farmazoneriile şi tot felul de societăţi secrete elitiste. Ritmul tău de viaţă este foarte rapid, cel puţin astăzi, la acest început gotic de muson de vară.  Puţini ţin pasul cu tine. Eşti ca o văpaie, ca un aruncător de flăcări, iar natura ta neastâmpărată suportă bine vremea ciudată şi acceleraţia propriului ritm. Sigur, pe termen scurt…

SĂGETĂTOR   Stăpânește izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti o veste care îţi confirmă o bănuială! Mici ambiţii personale, mai curînd nişte achiziţii, dar care nu-ţi dădeau pace, pot fi satisfacute azi spre mulţumirea ta. Încerca să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri. Nu iti imagina ca iti poţi trăi viaţa după telenovele şi filme pentru că nu ai nici un regizor care să-ţi spună ce şi cum să joci!  Un procent dintre nativii din zodia Săgetătorului, astăzi, nu se bucură foarte mult. Recunosc, au motive. Şi tu ai motivele tale.  Dar numai tu eşti de vina, pentru că nu ai puterea sa-ţi cauţi calea şi să rezişti influenţelor. Nu te enerva, nu te ajuta la nimic, ba chiar goneşti de lângă tine pe binevoitori. Numară in gind pana la zece si zambeşte din nou!

CAPRICORN   Dimineaţa, puţin mai aglomerată. Poţi să finalizezi unele lucruri întârziate în prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti mai mult, în a doua parte a zilei. Seara, poate, într-o vizită. Nu te repezi sa tragi concluziile care se impun, partenerul tău  joacă un "joc secund" aşa încit trebuie să vezi in umbra celor afişate. Există în tine o doză de naivitate adolescentina! Orice vârstă ai avea. Dar, o creştere a energiei, a capacităţii de activitate.  Ziua de astăzi este o perioadă în care anumite planete aflate în zodii, altele decât domiciliul lor, influenţează, poate prin rezonanţă poate prin alt mecanism obscur, evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii.

VĂRSĂTOR   O zi ce pare liniştită. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Concentrează-te pe problemle urgente. Domeniul sentimental este bine aspectat. Astăzi, cine riscă, nu câştigă!  Impresia generală a horoscopului tău este de reaşezare şi regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, este retrograd, de ceva timp, ceea ce nu are darul sa faca lucrurile mai simple sau mai uşoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcări” – păstrează zâmbetul pe buze, steaua ta protectoare, Altair cel puternic, te va proteja in continuare! Ai incredere! Nu deschide nici o direcţie, nici un proiect ziua asta, chair dacă se zice ca lucrurile trebuiesc pornite acum, lasă ca lucrurile să se aranjeze de la sine. Ocoleşte orice discuţie cu anturajul apropiat despre posesiuni comune. Fii extrem de scurt in discuţiile cu anturajul. O singura fraza, clară, este de ajuns!

PEŞTI   Ai unele veşti, poate chiar unele propuneri, interesante. Nu amâna, reacţionează imediat, documentează-te şi dă răspunsul tău cât mai repede posibil! Sau, amână decizia pentru trei zile! Mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane în care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. Trebuie să treci repede peste ele, pentru că ai o zi foarte plină! Dar, poate fi chiar o perioadă monotonă şi capricioasa de vreme: când prea umed, când mai frig – dacă vei amâna tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu, poate pentru sfârşitul săptămânii, poate pentru săptămâna viitoare… Emoţiile tale sunt pastelate iar poziţia relativă dintre Venus şi alte planete arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru relaţii romantice. In prima parte a zilei, dimineaţa, ai o mică complicaţie de ordin financiar: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: