Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Protecția datelor personale
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Protecția datelor personale

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Protecția datelor personale

Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte  Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Ianuarie, Alexandra, împărăteasa, Filipal şi Teodor din Perga.

Nimic, nimic în „Kalendar” încă suntem la sărbătorile echinocţiului, sărbătorile elementului aer, transportate şi comasate odată cu Sf.Paşti.

Sub semnătura importantului savant Alan Jay Levinovitz, profesor de filozofie și istoria religiilor la James Madison University, Virginia, USA, a apărut articolul, eseul, cum îl numește el însuși, ”The New Astrology” în care face considerații extrem de importante despre rolul economiei previzionale. Este un articol lung și greu de citit, foarte tehnic, mai curând o broșură, așa că o să vă spun ceva mai târziu, peste câteva zile, despre conținutul acestui manifest al viitorului, eseu în care se fac referiri interesante, chiar surprinzătoare, la astrologie, în context cu economia.

Dacă nu știați, dragii mei, lupi, padawani și hobbiți, locuitorii Europei au fost furați, în anul 2014, de datele personale în proporție de 46,45% (Sursa: Controlul Intern și Direcția de comunicații generale, UE) Marea majoritate, fără să știe. Probabil că, chiar tu, dragă cititorule, ești, fără să știi, membru fondator al cine știe cărui partid, ți-ai dat adeziunea la nu știu câte proiecte dezbătute public și faci parte din mai multe ONG-uri, de care nu ai auzit în viața ta. Bazele de date, care cuprind și datele tale personale se vând și se cumpără precum morcovii în piață, mai ales în anii de alegeri. De obicei pentru reclamă și vânzări, dar și în scopuri politice, chiar infracționale.

Se pare că această situație a îngrijorat mult UE, coroborat cu alte amenințări la viața personală. După cum știți miercurea primesc cartea de telefon, prin curier, de la UE. Iată:

Reforma protecției datelor – Parlamentul European aprobă noile reguli adaptate la era digitală. Noile reguli UE de protecție a datelor, destinate să restabilească controlul cetățenilor asupra datelor lor personale și să creeze un nivel înalt și uniform de protecție a datelor în UE, adaptat erei digitale, au fost aprobate de deputații europeni. Reforma stabilește și standarde minime pentru utilizarea datelor în scopuri judiciare sau polițienești. Votul Parlamentului încheie procesul de peste patru ani de reformă a regulilor UE pentru protecția datelor. Reforma va înlocui actuala directivă privind protecția datelor, care datează din 1995, când internetul era încă în stadiu incipient, cu un regulament care va conferi cetățenilor mai mult control asupra informațiilor lor private în lumea digitizată a telefoanelor inteligente, mediilor sociale, băncilor online și transferurilor globale.

“Cetățenii vor putea să decidă singuri ce informații personale vor să facă publice”, a spus Jan Philipp Albrecht (Verzi, DE), raportorul Parlamentului. Regulamentul va crea si claritate pentru afaceri, stabilind o singura lege in UE. “Noua legislatie creeaza incredere, siguranta legala si competitie mai corecta”, a mai spus el.Noile reguli includ prevederi in legatura cu: dreptul de a fi uitat; consimtamantul clar si afirmativ privind procesarea datelor personale de catre detinator; dreptul de a transfera datele personale catre un alt furnizor de servicii; dreptul de a sti daca datele au fost furate; siguranta ca politicile privind datele personale sunt explicate clar si in limbaj simplu; mai buna aplicare a legii si amenzi pana la 4% din cifra de afaceri totala a companiei pentru incapacitatea de a impiedica incalcarea legii.

Pachetul de protectie a datelor include si o directiva privind transferul de date in scopuri judiciare si politienesti. Aceasta se va aplica transferurilor de date transfrontaliere in UE si va stabili pentru prima data standarde minime pentru procesarea datelor in scopuri politienesti in fiecare stat membru.

Noile reguli au ca obiectiv protejarea cetățeanului, fie victimă, infractor sau martor, prin stabilirea unor drepturi și limite clare privind transferul de date în scopuri de prevenire, investigare, detectare sau procesare a infracțiunilor sau de executare a pedepselor penale, inclusiv prevenirea amenințărilor și protecția împotriva siguranţei publice. Totodată, cooperarea dintre autoritățile competente din statele membre va putea deveni mai ușoară și mai eficientă. Orice schimb de date intre state, in situatii de atacuri teroriste sau de alta natura, va putea fi efectuat fara a mai intampina problemele de astazi. Regulamentul va intra in vigoare la 20 de zile dupa publicarea in Jurnalul Oficial al UE, iar prevederile sale se vor aplica direct in toate statele membre la doi ani dupa aceasta data. Statele membre vor avea doi ani la dispozitie pentru a transpune prevederile directivei in legislatiile nationale. In Marea Britanie si Irlanda, prevederile directivei se vor aplica doar limitat, datorita statutului special de care se bucura cele doua state. Danemarca va putea decide intr-o perioada de 6 luni daca doreste sa implementeze noile reglementari in legislatia nationala.

Și o știre bună pentru jurnaliști, una dintre cele mai periculoase profesii din lume:

Institutul International de Presa (IIP) a devenit partener al Platformei care urmareste consolidarea protectiei jurnalistilor si a sigurantei acestora. Initiata de Consiliul Europei, Platforma permite organizatiilor de aparare a libertatii media sa informeze si sa difuzeze informatii referitoare la incalcarea drepturilor in aceste domenii. IIP este cea de a opta organizatie care se alatura platformei, dupa Articolul 19, Asociatia Jurnalistilor Europeni, Comitetul pentru protectia jurnalistilor, Federatia Europeana a Jurnalistilor, Index on Censorship, Federatia Internationala a Jurnalistilor si Reporterii Fara Frontiere. Dupa aprilie 2015, data la care a fost lansata platforma, organizatiile partenere au publicat 153 de alerte referitoare la 26 de state membre. Intre acestea, 46 se refera la atentate impotriva integritatii fizice a jurnalistilor, 38 la arestarea si detinerea jurnalistilor, 8 la cazuri de absenta a pedepselor, 15 la cazuri de hartuire sau de intimidare si alte 46 la acte cu efecte constrangatoare asupra libertatii media. Alertele publicate pe platforma sunt aduse in atentia Consiliului Europei. Indata ce se publica o alerta, ea este transmisa autoritatilor tarii la care se refera si diferitelor institutii din cadrul Consiliului Europei. Acestea pot reactiona public  sau pot incepe un dialog cu autoritatile. In continuare, rezultatele demersurilor sunt publicate pe platforma. Pana acum s-au primit raspunsuri din partea a 63 de state si guverne. Intr-o Recomandare publicata saptamana aceasta, Comitetul de Ministri al Consiliului Europei incurajeaza statele membre sa ia masuri speciale pentru a preveni atingerile la libertatea media, in asa fel incat jurnalismul si jurnalistii sa fie protejati efectiv, iar cei care atenteaza la aceste valori sa fie urmariti in justitie.

Acum, dragi lupi, padawani și hobbiți, cu voia domniilor voastre mă voi întoarce să studiez eseul prof. Alan Jay Levinovitz, ca să vă fac părtași și pe domniile voastre de informațiile interesante de acolo, poate, mâine dacă va hotărî așa bunul Dumnezeu, pentru că mâine, este, în definitiv, o altă zi.

BERBEC    O zi în care nu trebuie să fii descurajat de nerealizări, sau de întîrzieri. Este posibilă o schimbare a situaţiei, atât financiare, cât şi sentimentale. Fii calm, nu ai nimic de pierdut. Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Da, de interesele tale nu de ce vrea şeful şi trebuie să faci la serviciu, sau aiurea, convenţii sociale şi obligaţii pecuniare. Dar, îţi cunoşti propriile interese? Steaua Vega iţi indică astăzi o zi în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovada de inspiraţie, atât în relaţiile familie cât şi în afaceri. Astăzi nu trebuie să faci nicio plată!

 TAUR  O veste bună, sau profitabilă, vezi tu mai târziu. Una din zilele favorabile pregătirii unor proiecte. Cu patru planete retrograde în zodiac pronosticul este rezervat, pe plan sentimental. O parte din zodie se pregăteşte pentru Sf.Paști, ouă roșii și cozonaci. Programul tău se tot schimbă, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente.  O zi aglomerată, cu o seară plăcută. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute, pe care nu poţi să le controlezi. Încercă să nu-ţi amărăşti sufletul. Dragostea este mediocru aspectată, cu un "vârf" mai puţin favorabil peste vreo două zile, la sfârșitul săptămânii.

GEMENI   Lăsă lucrurile să se aşeze şi nu interveni. Trebuie să începi să faci economii pentru vacanță fără să-ţi schimbi modul de viaţă, economia este arta prin care obţii maximum cu bani puțini! O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adună argumente şi dovezi. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat, astăzi, în cochilia confortabilă a lipsei verbului. O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară – atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute!

RAC   O zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa, ce a fost mai greu, a trecut. Carisma şi modul tău plăcut de a fi, filosofia armoniei pe care o practici, te fac astăzi popular! Păstrează-ţi calmul şi zâmbeşte şi totul o să fie bine! Astăzi este ziua destăinuirilor.  Configuraţia astrologică îţi conferă un dar amplificat la maximum, dacă se poate spune, al comunicării şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Sigur, ca să se petreacă aceste lucruri, trebuie să ai un program aglomerat de întâlniri;  care, după cum arată poziţiile Lunii, ale lui Mercur şi Marte, sunt mai dese în a doua parte zilei. Ascultă, ascultă, ascultă…

LEU  Dacă ai vreo bănuială, urmează-ţi intuiţia, azi nu dă greş! Totuşi, nu lăsa nicio schimbare să te tenteze, nici profesional, nici sentimental. Lasă lucrurile aşa cum sunt şi nu poţi greşi! Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, pentru un procent dintre nativi: veşti bune, de departe. Seară relaxantă şi plăcută. Dacă nu vrei să stai acasă, la o vorbă cu ai tăi, poţi să ieşi în oraş. Poate la un film, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant și, mai ales, neinflamabil!

FECIOARĂ   Conjunctura de astăzi favorizează abilitatea nativilor din zodia Fecioarei să rezolve problemele legate de relaţiile cu furnizorii, cu terţii, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Conjunctură favorabilă în domeniul sentimental. O zi plină de pasiune aşa că poţi profita. Poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că pari a fi într-o stare senină şi echilibrată. Astăzi, gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gîndeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar)!

BALANŢĂ  O zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Aspecte favorabile cumpărăturilor făcute cu bani puţini, dar inspirate, domeniul neguţătoriei e favorizat. Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prieteni sau de la colegi. Stelele zic să continui pe drumul tău, fie că eşti la serviciu, sau acasă! O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii! Norocul îţi surâde astăzi. Ai, însă, o singură şansă, ca pistolul de duel, un singur glonţ!  Noi situaţii şi proiecte apar astăzi şi sunt de genul care solicită atenţia ta imediată. Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece!

SCORPION  E bine să-ţi îndrepţi atenţia către asociaţi, parteneri, sau colegi, ca să nu ai decepţii. Nu-i lăsa de capul lor. Sunt mai favorizaţi nativii din domeniile medicale şi/sau administrative. Nu mai fi risipitor, nu mai arunca banii pe o mulţime de lucruri mărunte, dar seducătoare. Fii chibzuit şi cumpăra un singur obiect important şi de bună calitate, care îţi este necesar. Te uiţi în jur după ajutor. Eşti supraglomerat şi practic, nu mai poţi! Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale? Un fenomen meteo, o veste din presă, sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, în a doua parte a zilei, dar nu pentru mult timp!

SĂGETĂTOR   Pentru un procent mare din Săgetători e o zi obișnuită, chiar favorabilă. Dar, atenție, Saturn și Marte, retrograde, sunt în zodie. Simți o mare tensiune, dar trebuie să-ţi păstrezi calmul. Conjunctura astrologică te favorizeză în domeniul financiar-bancar. Dacă ai o problemă cu băncile, astăzi este ziua în care ai noroc, insistenţa ta poate avea şanse bune de câştig. Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu partenerii tăi, cu colegii, raporturi care nu te încântă prea mult. Mercur în toane proaste nu te favorizează în comunicare:  vorbeşti cu o mulţime de oameni, faci liste şi strângi date – dar nu finalizezi nimic!

CAPRICORN   Eşti tentat să cheltuieşti mult, fiind, probabil, doar un catharsis pentru o instabilitate trecătoare. Astăzi excesul de energie emoțională se poate traduce prin nelinişte şi nervozitate. Zilele grele au rămas în trecut. Astăzi te descurci. Sunt şi unele oportunităţi, nu le lăsa să-ţi scape! Fii mai detaşat, mai relaxat, în interiorul tău eşti tensionat şi asta se simte! Limitează-te, însă, la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, grădină sau balcon.

VĂRSĂTOR  Vremea schimbătoare te face sa te iriţi repede. Prudenţă şi calm în discuţiile cu persoanele de sex opus, sau superioare ierarhic. Fi clar în exprimarea intereselor proprii imediate. Poţi convinge astăzi cu uşurinţă, aşa că nu ezita. Totuşi, evită semnele de foc, pentru că nu vei cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei. Seară culturală. Suporţi greu capriciile anotimpului, schimbările drastice de temperatură și umiditate – nişte vitamine, crom şi zinc plus “rădăcină de viaţă lungă” – nu ar fi o idee rea! Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.

PEŞTI   Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program, sau de tabiet. Ziua este favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, tehnologie, sau management. Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, eforturile făcute până acum încep să-şi arate rezultatele. Continuă pe drumul ales! Cu Luna favorabilă ai mai multă intuiţie decât de obicei. Sau pur şi simplu eşti obligat de activitatea zilnică. Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Însă trebuie să respecţi direcţia strategică, să nu te abaţi de la drumul tău. O zi obositoare, pe total, dar până la urmă, relativ plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită, în compania celor dragi.