Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 15,16 ianuarie 2022. RAND. Riscurile geopolitice ale manipulării climei.
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 15,16 ianuarie 2022. RAND. Riscurile geopolitice ale manipulării climei.

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 15,16 ianuarie 2022. RAND. Riscurile geopolitice ale manipulării climei.

Este momentul unui mic bilanţ personal. Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni - treburi din astea de contabilitatea sufletului. Stabileşte priorităţile.

 

Pe 15 ianuarie s-au născut Ioana d’Arc, Moliere, Martin Luther King, Gamal Abdul Nasser, Aristotel Onassis, Lloyd Bridges, Sa’ud Ibn Abdul, Boris Cazacu, Pavel Codiţă, Valeriu Cristea şi… Mihai Eminescu. Pe 16 ianuarie s-au născut Niccolo Puccini, Ethel Merman, Fulgentio Batista, Andre Michelin, Kate Moss, Sade, Radu Gheorghe, Catrinel Paraschivescu, Dragoş Alexandrescu, Radu Paladi, Virgil Calotescu.

 

În această zi, 15 ianuarie, a Culturii Naționale când se împlinesc 172 de ani de la nașterea Regelui nostru, al celor care mai vorbim românește, vă rog să citiți https://evz.ro/horoscop-eminescu-domnul-nostru.html. Altceva nu am să vă mai spun, atunci v-am spus mai tot ce simțeam, eu nu mă schimb după cum bate vântul. Schimbările sunt pentru cei care nu au valori stabilite, opinii edificate, emoții și sentimente asumate, experiența călătoriilor, a miilor de persoane importante întâlnite, greutatea zecilor de mii de cărți, filme și melodii care fac parte din mine, acum.

 

Tradiţional, pe 16 ianuarie este Sfântul Petru cel Şchiop, Fulgerătoarele, Ciuta găinilor, Miezul iernii.

Sfântul Petru, păstrătorul cheilor Paradisului şi cel căruia Iisus i-a poruncit „tu să-Mi urmezi Mie”, adică să ţină seama de ceea ce a spus Învăţătorul, nu să facă Biserică şi să devină Papă cum a întors-o Biserica Universală ca să-şi creeze o bază divină (să ne amintim că în noaptea Crucificării, Petru „piatra” s-a lepădat de Iisus de trei ori) ei bine, Sf. Petru are, în concepţia populară o legătură strânsă cu lupii.

 

Lupii sunt câinii lui Sân Petru, se spune în popor. Îmi vin în minte atâtea legende şi poveşti frumoase auzite aici, în ţara noastră, sau în Balcani, sau la armeni, la turci, sau la ruşi că nu ne-ar ajunge timpul până la Sfinţii Paşti. Căutaţi aceste istorii şi citiţi-le, vă îmbogăţesc sufletul cu adevărata avere, „folklore-ul”, înţelepciunea, cunoașterea populară.

 

Legenda spune că acum, Sf. Petru stă la sfat cu lupii şi le hărăzeşte fiecăruia ce să prade în anul ce vine. Episodul aminteşte de Zamolxe care stătea la sfat cu Lupul Şchiop.

 

Viscolul a început brusc și părea că vine de nicăieri. A acoperit acoperișurile din Beijing cu o glazură albă și a blocat traficul pe o duzină de autostrăzi. Orașul, prins în strânsoarea unui deceniu de secetă s-a bucurat cu toate pierderile suferite din cauza viscolului.

De fapt, viscolul din 17 februarie 2009 a fost rezultatul unei confluențe remarcabile de aer rece, cer noros, și 313 rachete cu iodură de argint lansate în atmosferă de către meteorologi în speranța de a face ceva, din nimic. Succesul lor, neașteptat, mai încercaseră de mai multe ori până atunci, fără un strop de apă, comunică, însă, un risc tot mai mare, care nu a primit serioasa dezbatere internațională pe care o merită. Ce se întâmplă dacă o persoană din lumea noastră decide să se joace cu clima? Și are și mijloacele necesare? Bune întrebări!

Tehnologiile care ar putea obtura radiația Soarelui sau filtra cantități uriașe de bioxid de carbon din aer, nu sunt atât de departe de a ajunge o realitate cotidiană, arată o recentă analiză RAND. Tehnologiile ar putea avea consecințe majore, care modifică lumea așa cum o știm. În comparație, viscolul de la Beijing pare o glumă bună. Cu toate acestea, comunitatea internațională nu și-a construit un consens real, în jurul valorii unor astfel de întrebări de bază de etică și morală științifică. Cine și cum este îndreptățit să recurgă la astfel de tehnologii de schimbare a climei care sunt foarte reale. Și între ce limite.

Unele dintre aceste tehnologii au fost aproape tabu, și nu s-a vorbit despre ele“ , a spus Emmi Yonekura , un om de știință, un fizician, care a ajutat RAND la acest studiu. „Dar dacă nu vom cădea împreună de acord să acționăm orchestrat împotriva schimbărilor climatice, este posibil să existe o presiune reală în viitor. Dorim să ne asigurăm că putem face acest lucru în condiții de siguranță și cu o anumită înțelegere în comunitatea internațională.“

În anul 1965, Lyndon B. Johnson a primit prima informare prezidențiale cu privire la schimbările climatice. La acea vreme, geoingineria – manipularea intenționată a climatului – a fost prezentată ca fiind singura soluție posibilă. Propunerile de atunci au variat de la fanteziste  (miliarde de bile albe în oceane pentru a absorbi lumina soarelui) la formidabil (instalarea unei ”umbrele de soare” o foaie uriașă de plasă de reflecție între Pământ și Soare). Aceste idei pot părea „excentrice,“ au recunoscut autorii, dar ne-ar putea da o frână de urgență pentru a o trage în cazul în care nu putem opri încălzirea globală prin alte mijloace.

Yonekura a facut echipa cu colegi, precum cercetătorul RAND Michelle GRISE, un expert în drept internațional, în intenția de a descoperi unde se află acum geoengineering. Și ceea ce comunitatea internațională ar trebui să facă pentru a pregăti suportul legal internațional. Ei au descoperit că tehnologia se dezvoltă foarte rapid. Politica este cea care a rămas în urmă.

Analiza lor s-a axat pe două linii principale de cercetare în curs de desfășurare.

O tehnologie ar curăța aerul cu poluarea cu carbon. Acest lucru ar putea implica filtre masive și pompe subterane – sau ar putea însemna însămânțarea oceanelor cu fitoplancton și plantarea de noi păduri pentru a inhala bioxidul de carbon. Ar fi scump. Ar fi lent. Dar ar fi sigur și natural și ar avea ca obiectiv direct problema, încetinind sau chiar inversând acumularea de bioxid de carbon atmosferic care determină încălzirea globală.

Cealaltă opțiune ar încerca să blocheze o parte din energia soarelui – nu cu o plasă spațială uriașă, ci cu particule minuscule suspendate în stratosferă sau depuse pe nori pentru a-i face să reflecte mai multă lumină. Ar fi rapid și relativ ieftin, dar bioxidul de carbon ar continua să se acumuleze în atmosferă. Dacă lăsăm vreodată acele particule care opresc soarele să se disipeze, efectul ar putea fi echivalentul climatic al deschiderii unei sticle agitate de apă carbogazoasă.

Puteți vedea cum acest lucru ar putea duce la conflict, dacă aveți două țări cu interese diferite”, a spus Grisé. „Și ceea ce am descoperit este că nu există într-adevăr nicio foaie de parcurs pentru a face față problemelor care ar putea apărea pe măsură ce aceste tehnologii se maturizează.”

Ar fi nevoie doar de o singură țară – să-și vadă recoltele pustiite sau apa cum se evaporă – să decidă să profite de șansa de a pune în mișcare un experiment climatic global. Efectele ar putea scăpa rapid de sub control. În anul 1991, de exemplu, erupția Muntelui Pinatubo a aruncat milioane de tone de gaz și particule de praf în atmosfera superioară. Acele particule au răcit temperaturile globale cu aproximativ o jumătate de grad Celsius, dovadă că s-ar putea face. Dar asta a schimbat apoi clima, dând nordului Europei o iarnă neobișnuit de caldă, în timp ce Orientul Mijlociu a înghețat.

Chiar și tehnologiile de eliminare a bioxidului de carbon, adesea considerate necesare pentru a evita cele mai grave rezultate ale schimbărilor climatice, au dezavantaje care ar putea pune o țară în față cu alta. Ele ar putea perturba ecosistemele, iar unele ar necesita cantități mari de apă și energie, au descoperit cercetătorii. Chiar și plantarea unei păduri noi ar putea să epuizeze rezervele de apă și să crească cheltuielile agricole – poveri care ar cădea în mare parte asupra țărilor mai puțin dezvoltate care au spațiu pentru păduri noi.

Cu toate acestea, comunitatea internațională nu a stabilit tipurile de limite la care te-ai putea aștepta pentru tehnologiile care pot schimba lumea. Asta, cel puțin în parte, pentru că se dorește să se concentreze pe singura cale sigură către un viitor fără poluare, care este reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Orice altceva, a spus un expert, ar fi ca un analgezic temporar. S-ar putea să ne facă să ne simțim mai bine, dar nu ar vindeca problema.

 

Ca urmare, niciun organism de conducere nu supraveghează eforturile de geoinginerie la scară globală. Ceea ce există, în schimb, sunt legi și tratate care acoperă diferite domenii, dar ar putea oferi unele îndrumări pentru reglementarea eforturilor din geoinginerieLegea mării, de exemplu, ar putea împiedica eforturile de a modifica oceanele, cum ar fi aruncarea a un miliard de bile albe. Un tratat din anul 1976 interzice folosirea modificărilor vremii – evocarea unei furtuni de zăpadă, unui viscol, de exemplu – ca armă.

Dar niciun acord internațional sau mecanism de aplicare nu se adresează în mod direct geoingineriei.

Acesta este un punct orb pe care comunitatea internațională ar trebui să-l abordeze acum, în timp ce potențialele riscuri sunt încă teoretice, au scris cercetătorii de la RAND. Liderii mondiali ar trebui să stabilească acorduri internaționale privind geoingineria, cu prevederi pentru a se asigura că tehnologiile sunt bine cercetate, bine reglementate și bine susținute înainte de orice utilizare. De asemenea, trebuie să stabilească sancțiuni clare dacă vreo țară nu respectă regulile.

Trebuie să ne gândim bine, cum putem aborda această problemă prin dreptul internațional și să o menținem”, a spus Grisé. „Cum putem limita răul? Cum construim un consens atunci când aceste tehnologii ar putea avea impacte foarte diferite asupra diferitelor comunități? Cum integrăm comunitățile care ar putea fi dezavantajate și ne asigurăm că vocile lor sunt auzite?”

Consiliul Național de Informații al SUA a avertizat anul trecut că lipsa oricărui dialog internațional cu privire la geoinginerie ridică riscul ca o țară – sau chiar un grup – să încerce să o facă singură într-un mod care riscă un conflict. Academiile Naționale de Științe au făcut presiuni, de asemenea, ca Statele Unite să colaboreze cu alte țări în cercetarea în geoinginerie. Ar fi „foarte de nedorit”, a adăugat Societatea Regală Britanică, ca aceste tehnologii să fie aplicate în practică fără supraveghere internațională.

Posibilitatea ca acestea să funcționeze înseamnă că presiunea de a le folosi, aproape sigur va continua să crească, odată cu temperatura globală. Asta pune un semn de întrebare sau exclamare asupra necesității de a face lucrurile corect, începând chiar acum. Fiecare deceniu de când Lyndon Johnson a primit primul briefing prezidențial despre schimbările climatice a fost mai cald decât ultimul.

Bun, problema încălzirii globale și a geoingineriei necesită mult mai mult spațiu decât un simplu articol de ziar. Eu v-am informat cu ceea ce știu, ce mi-a trimis RAND. Părerea mea este alta. Poate o să revin mâine, poate niciodată, dar să nu uităm că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

HOROSCOP      15,16 ianuarie 2022

 

BERBEC    În acest weekend călătoriile, drumurile nu sunt bine aspectate. Stai acasă, la căldură, cu pisica şi căţelul, cu un ceai fierbinte şi multe vorbe şi viaţa o să ţi se pară frumoasă şi lungă. Stai la căldură şi gândeşte-te.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Astăzi este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, episod de deprimare, pe fond sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examen care poate fi şi o apriţie-şoc la o petrecere. În orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul!

TAUR   Limitează-te la distracţiile de sâmbătă. Nu trebuie să întreprinzi nimic important financiar. Investiţiile şi achiziţiile constituie o nebunie periculoasă în această zi de weekend de iarnă continentală. Weekendul este sub semnul vitezei. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică. Duminică ai de facut un drum. Un drum, dar cu profit, poate fi şi o expediţie de aprovizionare. Totuşi, mai bine ai sta acasă, iarna este departe de a se termina. Abia începe, cu un viscol bine temperat.  Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui mic proces de planificare, de ordonare a vieţii şi operei tale. Dacă nu te-ai apucat deja să faci curăţenie. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă.

GEMENI   Cheltuieşti prea mult şi până la urmă pe mici lucruri inutile. Spre seară, o veste bună, de departe. Probabil un raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale. Şi o petrecere drăguţă! Aspecte favorabile in acest weekend. Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filosofie comunista şi nu dă tuturor in mod egal. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă, sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi, duminică o să vrei să faci puţină curătenie în casă şi în suflet. Totuşi, sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intai fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici.  Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

RAC    O zi de sâmbătă obositoare, dar până la urmă plăcută. Seară deosebită. Dacă eşti cu prietenii, un plus de distracţie. În general, lucrurile devin mai dinamice, evenimentele mai dese.  Ai mai multe ocazii să ieşi în evidenţă. Totuşi o bună parte dintre Raci trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Mercur, mesagerul zeilor şi protectorul călătorilor, face şi unele aspecte favorabile. Totuşi sfatul meu este să stai acasă, la căldură, iarna pe care o traversăm este departe de a fi una blândă şi îşi merită numele de „temperat continentală”. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de „relaţii publice” sau să începi alte „relaţii personale”.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, norocul nu ţine numai de bolta cerească şi de stelele depărtate şi reci, ci îl mai face şi omul, prin hotărârile şi atitudinile sale.

LEU    Este momentul unui mic bilanţ personal. Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni – treburi din astea de contabilitatea sufletului. Stabileşte priorităţile. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate. Weekendul acesta este pentru imperialii Lei perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu o configuraţie neutră, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Conjunctura astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită sau să te distrezi. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

FECIOARĂ    O sâmbătă senină şi frumoasă, cum nu ai mai avut de mult timp. Astăzi norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole şi necazuri fără să faci nici un efort. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi.  Nu ai frică, păstreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! În acest weekend eşti într-o perioadă binecuvântată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism si bun simţ. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii. Nu că ar fi foarte scumpe, dar sunt importante! Netul este anonim şi dubios, adevărata informaţie o găseşti tot dintr-o carte, sigur, o poţi descărca de pe net! Partea bună a netului este că poţi să ai acces gratis, sau foarte ieftin, la biblioteci virtuale de zeci de milioane de cărţi!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, o să dobândeşti mai multe avantaje.

BALANŢĂ   Compromisurile au în tine un maestru incontestabil. Astăzi poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite şi poţi obţine armonia şi consensul atât de preţuite de zodia ta. Programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Aşa că poţi pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca să laşi totul în urma ta, măcar pentru o zi, sau două. Sigur, în imaginaţie, în spaţiul virtulal. Că dacă te urci într-un tren adevărat nu ştii dacă şi când mai ajungi undeva! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, sau o petrecere instant.

SCORPION    În acestă zi de sâmbătă trebuie să lupţi din greu ca să-ti aperi convingerile şi ideile tale, dar nu duci lipsă nici de argumente nici de inspiraţie – la o convorbire de două ore pe mobil! Încep să se profileze avantajele şi succesele. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamnă că trebuie să faci o cheltuială neprevazută.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Perioada, totuşi, îţi este favorabilă. Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Scorpioni primeşte o informatie neaşteptată, plăcută – sau o întâlnire neanunţată cu o persoană dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bună dispoziţie.

SĂGETĂTOR     O zi veselă pentru tine şi ai tăi, poţi să-ţi permiţi să nu faci nimic şi doar să-ţi scoţi trupa la un film 3D. Gândurile care te framântă nu au temei, o rezolvare neaşteptată te va mulţumi. Un weekend bun la toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante şi atenţie unde pui banii sau cărţile de credit. Nu da cu împrumut bani, nu lua cu împrumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, aceasta este ziua! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

CAPRICORN    O vreme ca de vacanţă şi petreceri, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Unii Capricorni au ceva timp liber şi pentru relaxare. O zi plăcută, în care te simţi tot timpul vesel. Carisma proprie şi tupeul personal sunt foarte bine  aspectate. Aşa că nimeni nu te poate întrece! O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbăta. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Ceea ce însă te enerveză enorm sunt bârfele şi intrigile. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine consulta-te duminică cu cei născuţi sub semnele Gemenilor si ale Vărsătorului, vei gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente si idei bune. Doar sunt specialiştii zodiacului în “relaţii publice”.

VĂRSĂTOR    Vrei neapărat să pleci la munte! Dacă nu vrei să asculţi sfatul stelelor şi să stai acasă, pregăteşte-te temeinic, va ninge viscolit şi vei avea nevoie de mult noroc. Nu uita trusa medicală! Poţi să pleci la munte, dar mai bine te distrezi acasă. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekend. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi in acest weekend va face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din zodia de aer a Vărsătorului de apă, sâmbăta este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic. Mai bine stai acasă! Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii sociale.

PEŞTI     Stai acasă, nu pleca la drum lung! Oricum, tot nemulţumit o să ajungi, pentru că, ca te obicei, se vor folosi alţii de tine. Familia şi/sau prietenii, care îţi fac program complet de weekend. Un weekend obositoar, dar foarte plăcut. Seară de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale ca să nu vezi întregul. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Pe de alta parte vremea te invită la ţară, poate şi pentru o aprovizionare direct de la producător. Da, dar dacă începe viscolul rămâi acolo! Mai bine stai la căldură, acasă şi faci curăţenie. Cu ceva  planete binevoitoare, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică. Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din zodia duală a Peştilor este în creştere, în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te vei simţi foarte bine in compania lor!