12 octombrie, vineri

 

Horoscop Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.

 

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei.  Nimic în „Kalendar”.

 

"Evenimentul Zilei" de acum 526 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul (probabil) Cristofor Columb a ajuns, după o grea traversare a Atlanticului, la insula Watling (San Salvador din arhipelagul Bahamas). Această dată este considerată „descoperirea Americii”.

 

Genovezul avea o „hartă secretă” o anexă, care era înmânată prin intermediul unor desenatori de harți din Amsterdam, la „Imago Mundi” a cardinalului francez Pierre D’Ailly, unde erau şi liste de câte alimente trebuia până în Indiile de Vest. Cardinalul estima la trei săptămâni durata drumului. Au fost patru şi ceva. Pentru că, trebuie să fim drepţi, Columb a fost convins că a juns în… India, în Asia.

 

De fapt America a mai fost descoperită de mai multe ori în cursul istoriei, probabil prima dată de egipteni, pe vremea lui Ramses al II-lea, circa două milenii jumătate înaintea lui Iisus Hristosul.

 

În anul 1001 Red Er’k, Eric cel Roşu, ajunge pe coastele Americii şi se încaieră cu „pieile roşii”, cel mai probabil cu huronii. Şi astăzi se mai descoperă pe întinsul Americii tăbliţe de piatră înscrise cu rune, scrierea vikingilor.

 

Dar tehnologia navală nu permitea traversări în siguranţă şi transportarea de mari canităţi de materiale şi colonişti. Atât egiptenii cât şi vikingii dispuneau de nişte bărci mari, fără punte… şi atât şi doar curajul nebunesc al navigatorilor i-a dus pe coastele noului continent.

 

Apariţia caravelei, în secolul XV, corabie cu pânze bine potrivite, cu mai multe punţi şi cu deplasament mare, a permis „descoperirea Americii”. Columb a mai făcut mai multe traversări, vreo patru. Iniţiaţii spun că au fost cinci, cel de al cincilea drum fiind comandat de comunitatea de evrei din Spania, comunitate scoasă în afara legii şi ameninţată cu exilul. Şi unde să emigreze, dacă nu în… Am’r-Kemt, ”ţara speranţei”!

 

Există și o carte pe aceiași temă, sunt mai multe, sigur că da, dar cartea de care vorbesc este semnată de celebrul Simon Wiesenthal, evreul mîndru și curajos, vânătorul de naziști, care și-a răzbunat pe ai lui, după dreptatea religiei lui, după legea talionului. ”Segel der Hoffnung” tradusă în română, cam aproximativ, cu ”Calea Speranței. Misiunea secretă a lui Cristofor Columb”. ”În aceiași lună a lui ianuarie în care Voi, Sfinții Regi, ați hotărât alungarea evreilor de pe pământurile voastre, Majestățile Voastre au hotărât să mă trimeată cu o flotă în Indii” – așa, spune Wiesenthal, că începe jurnalul lui Cristofor Columb. Dar nu vreau să vă privez de citirea unei cărți minunate, căutați-o și citiți-o!

 

Sunt mai multe vorbele înțelepte ale lui Simon, dar să reținem: ”Ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”. Ce bine se potrivește vorba aceasta la situația din România! Îmi vin informații de peste tot. Parcă România ar fi locuită de moluște, de meduze, nu de oameni, fără reacție, nesimțire totală – iar presa, în special cea electronică, este cea care înrăutățește lucrurile. Ar trebui un proces al presei, al televiziunii, după cel al comunismului! Dar, făcut ca lumea!

 

Starea de nesimțire a nației îmi aduce în memorie o mică anecdotă. În tradiția iudaică ”dibbuk” este un spirit rău, un fel de strigoi, un răposat, care pune stăpânire pe un om și-l face rău, lacom, mincinos, depravat, nesimțit și apucător. Văzând că nimeni nu mai pomenește de ”dibbuk” un rabin îl întreabă pe Mendel din Kotzk (un fel de corespondent iudeu al lui Nastratin Hogea): ”De ce nu mai pomenește nimeni, în zilele noastre, despre ”dibbuk”?” Mendel a răspuns, fără multă gândire, știa răspunsul dinainte: ”Pentru că, acum, nimeni nu mai vrea să-l alunge!”

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți obișnuiesc să citesc presa, mai ales titlurile. Când, ce văd? ”PREVIZIUNE SEISMICĂ: Planetele se vor ALINIA și vor DECLANŞA CUTREMURE MAJORE în CÂTEVA ZILE”. Vai, ce interesant, pe domeniul meu, pasiunea mea, astronomie/astrologie, spun în gând și deschid articolul. Încă vreo mie de proști ca mine, cu lumânarea în mână, vezi Diogene, au deschis articolul. De fapt asta a și dorit autorul, vizualizări, bun ziarist, bravo lui, printr-un articol de pasaj, preluînd prostiile scrise în Express. Eu, cel puțin m-am amuzat copios, am râs de s-au dispus și cățelușele. De la prima frază m-a pufnit râsul: ”Uranus, Pământ și Marte s-au aliniat, iar acest lucru ar putea conduce la un cutremur de magnitudine 6 sau 7 până în 17 octombrie.”  Pământul nu poate să se alinieze, în prezent, cu Uranus și Marte, pentru că Uranus, retrograd, este pe la 2 grade în Taur, iar Marte este hăis, la vreo 10 grade în Vărsător. Niciun aspect între ele!   

Cineva a confundat pe Mercur cu Marte. Intr-adevar există o ”aliniere”  Mercur-Pământ-Uranus, Mercur în opoziție, Uranus în conjuncție, dar din punctul de vedere al astrologiei clasice științifice nu are nici un fel de relevanță, sau însemnătate, în ceea ce privește cutremurele de pe Pământ. Nada, keine, rien, nicievo, nothing, ca să înțelegeți mai bine. NICIODATĂ în istorie nu s-a întâmplat un cutremur major, în Europa, la acest aspect.

 

Totul pornește de la un tip ”interesant”, cred că l-aș angaja pentru campaniile electorale de anul viitor, are imaginație și simțul imposturii, pe nume Frank Hoogerbeets, care, în anul 2012, anul cu Sfârșitul Lumii, vă mai amintiți, și-a făcut un site Ditrianum, Global Earthquake Forecast” pentru nepoțeii lui Caracudi, vorba maestrului Cristoiu. Interesant site, pare științific și competent, cu multe grafice și fotografii, dar când am citit căContrary to what many people assume, we do not believe that gravity is responsible for larger earthquakes at the time of planetary alignments. Rather, we believe that electromagnetic waves affect Earth's crust on an atomic level causing specific frequencies to be amplified.”, iar m-a apucat râsul.

 

”Previziunea” preluată de presă și înghițită cu ac și mulineta, ba și cu pescar, cu tot, este:Several planetary alignments on the 10th, 12th and 15th are likely to trigger a seismic uptick from 10 to 17 October, but from the 10th to the 12th looks most critical with the potential of a high 6 to 7 magnitude earthquake. Apoi în https://www.youtube.com/watch?v=AGWyzOgKBro se dau ca exemple de confirmare a prognozelor stimabilului, seisme din Cercul de Foc al Pacificului și din Oceanul Indian.

Pentru că să fim bine înțeleși, în Cercul de Foc al Pacificului, sau în alte părți ”hot” din punct de vedere seismic, se întâmplă cutremure majore, de peste gradul 6,5, sau 7 Richter, mai în fiecare zi. Dacă aș vrea să fac pe escroscul care are mereu dreptate, aș spune că: ”în regiunea Pacificului, sau a Oceanului Indian este posibi să fie un cutremur peste 6,5 grade Richter” Și aș avea, sigur și mereu, dreptate!

Asta sună ca propoziția mea preferată, un adevăr absolut, spus de frumoasa Scarllet O’Hara: mâine este o altă zi! 

Primăvara și toamna sunt anotimpurile cu o frecvență sporită a seismelor de adâncime din Vrancea, arată statistica multianuală. Așa că orice este posibil, mai puțin ceea ce scrie în ziar, adică NU din cauzele menționate în ziar!

Am făcut focul și mă duc să răsfoiesc publicistica lui Nae Ionescu, cu gândul la aventurile lui galante și la traiul bun alături de Carol al II-lea. Cei doi au devenit dușmani de moarte, mai apoi, eu bănuiesc că din cauza unei femei, iar Nae s-a apucat să folosească Legiunea ca armă de răzbunare împotriva lui Carol al II-lea. Carol i-a luat gâtul cu pricepere și fără multe urme, a tocmit un medic care i-a făcut o injecție lui Nae, când acesta din urmă era bolnav de gripă. De cele mai multe ori nu este vorba de ideologii și convingeri politice, ci de frivolități, petreceri și fuste! 

 

☼      ♂      ♀

 

BERBEC Ideile noi, chiar îndrăznețe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba chiar de un proiect ambițios profesional. Tu alegi, stelele doar arată! Domeniul sentimental este favorizat. Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua respectivă este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie, dar şi la serviciu, sau în afaceri.  Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, care pot lua o variantă nouă.  Călătoriile şi drumurile rămân în continuare favorabile prin aspectele benefice ale lui Mercur. Este şi un spectacol, sau concert, pe seară, pentru procentul din Berbeci care doresc să se distreze şi sunt amatori de cultură şi artă.

TAUR Ca în toate diminețile, dacă te duci la serviciu, atunci obosești. Normal. Da, dar astăzi poți să ai și o veste bună și o seară relaxantă și plăcută, poate la un film bun, la modă. O zi care se anunţă tonică. Profită ca să ceri ceea ce ţi se cuvine, să obţii ceea ce ai dreptul. Impresia de greutate pe care o ai poate trece prin mişcare, sport şi eliminarea toxinelor. Trebuie să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfe poți vei avea probleme.

 

GEMENI  Astăzi trebuie să fii punctual și politicos, doar „punctualitatea este politețea regilor”. Primești niște vești contradictorii, mai așteptă până se limpezesc apele. Seară relaxantă. Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum. O atitudine ferma dar şi uşor comica rezolva situatia.  Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid. Prudența si diplomația trebuie sa te caracterizeze, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu si fata de anturaj, in general.

 

RAC Probleme sentimentale? Cine nu are! Stelele spun că este bine să asculţi sfatul unei persoane cu experiență. Chiar dacă nu ești foarte încântat. Aşa poate o să eviţi decepţiile sentimentale. Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fii selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cum am mai spus, lucrurile pot să fie mai simple.Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute, cele care îţi convin, binânţeles, – în sensul verificării dacă partenerii de sau din familie sau de afaceri sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie.

LEU O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adună argumente și dovezi. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr! Azi ai noroc şi in dragoste. Configuratia stelelor arată o perioada excelentă, mai ales in ceea ce priveşte sănătatea şi amorul. Nu exagera cu bătutul la cap inutil, anturajul este binevoitor! Este şi o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prietenii adevăraţi.

 

FECIOARĂ Fie că ești la serviciu, fie acasă, astăzi dai prea multă atenţie amănuntelor, detaliilor, după năravul zodiei. Trebuie să te concentrezi mai mult pe esențial, pe lucrurile importante. Organizează-te şi vei câştiga! Este o zi a atenţiei mărite pentru că stelele arată posibile pierderi de bani şi de relatii, de prietenii chiar.  În perioada menţionată trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei. Peste câteva zile conjunctura planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iţi vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli.

 

BALANŢĂ  O dimineață obositoare cum nu ai mai avut demult. Relaxare! La cumpărături sau la film! Sunt doua locuri unde prin definiţie poţi să te simţi bine şi să-ţi reîncarci bateriile cam uzate. Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Te simti aproape excelent ceea ce este un motiv suficient sa tii nasul pe sus. Bate un vant de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ţi capul la contribuţie cum să faci rost de bani! Stelele îţi sunt favorabile, aşa că o să te descurci şi de data asta. Ca un acrobat fără plasă!

 

SCORPION  Astăzi trebuie să te abții, nu mai înțepa pe nimeni, cu mult calm şi un zâmbet afişat mereu poţi evita discuţiile mai aprinse şi în acelaşi timp să-ţi maschezi starea de nervozitate. Se  pastrează aspectele complexe cu planetele colective de ceva timp, traduse printr-o lipsa de interes a anturajului fata de tine. Aşa că nu-i deranja azi, că nu au timp de tine! Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante.

 

SĂGETĂTOR  Conjunctură favorabilă în domeniul sentimental. O zi liniştită pentru majoritatea nativilor. Poți ameliora confortul vieții zilnice, pentru că pari a fi într-o stare senină și echilibrată. Poti petrece vinerea asta şi mai tot sfârşitul de săptămână cu prietenii la munte, poate ninge, poate o să fie cald și Soare, numai Dumnezeu știe, nu meteorologii, poate o să intalnesti o persoană interesantă. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece poți fi dezamăgit modul în care o sa te ajute colegii, prietenii, rudele.

 

 

CAPRICORN Ai probleme financiare și sentimentale. Ia-le pe rând! Astăzi termină ce ai început şi ia în serios sfaturile membrilor familiei. Ei îţi vor numai binele, aşa că măcar ascultă-i! La sfârşitul zilei, astrele indică un drum, o excursie de început și cu destinație de weekend, probabil. Câştiguri mici dar suficiente – împărţite cu membrii familiei sau cu prietenii. Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profita şi realizeaza ceva material, finalizeaza un proiect. O mică supărare dar pe total perioadă rezultatul iti este favorabil. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai mare importanţă.

 

VĂRSĂTOR Azi eşti prea utopic, prea vorbăreţ. Nu mai bate pe toată lumea la cap, nu o să obţii nimic azi. Concentrează-te şi vorbeşte mai puţin, altfel o să fugă toți colegii sau prietenii de tine! Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor problemelor financiare lăsate la voia întâmplării.  Mare atenţie la răceală şi la durerile de dinţi!

 

PEŞTI  Cu toate că astăzi pari absent și îngrijorat, nu ai frică, păstrează speranţa şi porțile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Schimbări în bine, la scoala, la serviciu şi în dragoste. O veste, in a doua parte a intervalului, iti  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Mercur iți aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia ta să fie justă.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop