Editura Evenimentul si Capital

”Uranus, Pământ și Marte s-au aliniat, iar acest lucru ar putea conduce la un cutremur de magnitudine 6 sau 7 până în 17 octombrie.” Chiar așa?!! Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8131 Vizualizari

Horoscop Starea de nesimțire a nației îmi aduce în memorie o mică anecdotă. În tradiția iudaică ”dibbuk” este un spirit rău, un fel de strigoi, un răposat, care pune stăpânire pe un om și-l face rău, lacom, mincinos, depravat, nesimțit și apucător.

12 octombrie, vineri

Horoscop Pe 12 octombrie s-au născut Luciano Pavarotti, Aleister Crowley, Constantin Karadja, Alexandru Zub, Daniela Györfi.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prov, Tarah, Andronic şi Cosma din Maiumei. Nimic în „Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" de acum 526 de ani, la 12 octombrie 1492, a fost că genovezul (probabil) Cristofor Columb a ajuns, după o grea traversare a Atlanticului, la insula Watling (San Salvador din arhipelagul Bahamas). Această dată este considerată „descoperirea Americii”.

Genovezul avea o „hartă secretă” o anexă, care era înmânată prin intermediul unor desenatori de harți din Amsterdam, la „Imago Mundi” a cardinalului francez Pierre D’Ailly, unde erau şi liste de câte alimente trebuia până în Indiile de Vest. Cardinalul estima la trei săptămâni durata drumului. Au fost patru şi ceva. Pentru că, trebuie să fim drepţi, Columb a fost convins că a juns în... India, în Asia.

De fapt America a mai fost descoperită de mai multe ori în cursul istoriei, probabil prima dată de egipteni, pe vremea lui Ramses al II-lea, circa două milenii jumătate înaintea lui Iisus Hristosul.

În anul 1001 Red Er’k, Eric cel Roşu, ajunge pe coastele Americii şi se încaieră cu „pieile roşii”, cel mai probabil cu huronii. Şi astăzi se mai descoperă pe întinsul Americii tăbliţe de piatră înscrise cu rune, scrierea vikingilor.

Dar tehnologia navală nu permitea traversări în siguranţă şi transportarea de mari canităţi de materiale şi colonişti. Atât egiptenii cât şi vikingii dispuneau de nişte bărci mari, fără punte... şi atât şi doar curajul nebunesc al navigatorilor i-a dus pe coastele noului continent.

Apariţia caravelei, în secolul XV, corabie cu pânze bine potrivite, cu mai multe punţi şi cu deplasament mare, a permis „descoperirea Americii”. Columb a mai făcut mai multe traversări, vreo patru. Iniţiaţii spun că au fost cinci, cel de al cincilea drum fiind comandat de comunitatea de evrei din Spania, comunitate scoasă în afara legii şi ameninţată cu exilul. Şi unde să emigreze, dacă nu în... Am’r-Kemt, ”ţara speranţei”!

Există și o carte pe aceiași temă, sunt mai multe, sigur că da, dar cartea de care vorbesc este semnată de celebrul Simon Wiesenthal, evreul mîndru și curajos, vânătorul de naziști, care și-a răzbunat pe ai lui, după dreptatea religiei lui, după legea talionului. ”Segel der Hoffnung” tradusă în română, cam aproximativ, cu ”Calea Speranței. Misiunea secretă a lui Cristofor Columb”. ”În aceiași lună a lui ianuarie în care Voi, Sfinții Regi, ați hotărât alungarea evreilor de pe pământurile voastre, Majestățile Voastre au hotărât să mă trimeată cu o flotă în Indii” - așa, spune Wiesenthal, că începe jurnalul lui Cristofor Columb. Dar nu vreau să vă privez de citirea unei cărți minunate, căutați-o și citiți-o!

Sunt mai multe vorbele înțelepte ale lui Simon, dar să reținem: ”Ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”. Ce bine se potrivește vorba aceasta la situația din România! Îmi vin informații de peste tot. Parcă România ar fi locuită de moluște, de meduze, nu de oameni, fără reacție, nesimțire totală - iar presa, în special cea electronică, este cea care înrăutățește lucrurile. Ar trebui un proces al presei, al televiziunii, după cel al comunismului! Dar, făcut ca lumea!

Starea de nesimțire a nației îmi aduce în memorie o mică anecdotă. În tradiția iudaică ”dibbuk” este un spirit rău, un fel de strigoi, un răposat, care pune stăpânire pe un om și-l face rău, lacom, mincinos, depravat, nesimțit și apucător. Văzând că nimeni nu mai pomenește de ”dibbuk” un rabin îl întreabă pe Mendel din Kotzk (un fel de corespondent iudeu al lui Nastratin Hogea): ”De ce nu mai pomenește nimeni, în zilele noastre, despre ”dibbuk”?” Mendel a răspuns, fără multă gândire, știa răspunsul dinainte: ”Pentru că, acum, nimeni nu mai vrea să-l alunge!”

Dragi lupi, padawani și hobbiți obișnuiesc să citesc presa, mai ales titlurile. Când, ce văd? ”PREVIZIUNE SEISMICĂ: Planetele se vor ALINIA și vor DECLANŞA CUTREMURE MAJORE în CÂTEVA ZILE”. Vai, ce interesant, pe domeniul meu, pasiunea mea, astronomie/astrologie, spun în gând și deschid articolul. Încă vreo mie de proști ca mine, cu lumânarea în mână, vezi Diogene, au deschis articolul. De fapt asta a și dorit autorul, vizualizări, bun ziarist, bravo lui, printr-un articol de pasaj, preluînd prostiile scrise în Express. Eu, cel puțin m-am amuzat copios, am râs de s-au dispus și cățelușele. De la prima frază m-a pufnit râsul: ”Uranus, Pământ și Marte s-au aliniat, iar acest lucru ar putea conduce la un cutremur de magnitudine 6 sau 7 până în 17 octombrie.” Pământul nu poate să se alinieze, în prezent, cu Uranus și Marte, pentru că Uranus, retrograd, este pe la 2 grade în Taur, iar Marte este hăis, la vreo 10 grade în Vărsător. Niciun aspect între ele!

Cineva a confundat pe Mercur cu Marte. Intr-adevar există o ”aliniere” Mercur-Pământ-Uranus, Mercur în opoziție, Uranus în conjuncție, dar din punctul de vedere al astrologiei clasice științifice nu are nici un fel de relevanță, sau însemnătate, în ceea ce privește cutremurele de pe Pământ. Nada, keine, rien, nicievo, nothing, ca să înțelegeți mai bine. NICIODATĂ în istorie nu s-a întâmplat un cutremur major, în Europa, la acest aspect.

Totul pornește de la un tip ”interesant”, cred că l-aș angaja pentru campaniile electorale de anul viitor, are imaginație și simțul imposturii, pe nume Frank Hoogerbeets, care, în anul 2012, anul cu Sfârșitul Lumii, vă mai amintiți, și-a făcut un site Ditrianum, Global Earthquake Forecast” pentru nepoțeii lui Caracudi, vorba maestrului Cristoiu. Interesant site, pare științific și competent, cu multe grafice și fotografii, dar când am citit căContrary to what many people assume, we do not believe that gravity is responsible for larger earthquakes at the time of planetary alignments. Rather, we believe that electromagnetic waves affect Earth's crust on an atomic level causing specific frequencies to be amplified.”, iar m-a apucat râsul.

”Previziunea” preluată de presă și înghițită cu ac și mulineta, ba și cu pescar, cu tot, este:Several planetary alignments on the 10th, 12th and 15th are likely to trigger a seismic uptick from 10 to 17 October, but from the 10th to the 12th looks most critical with the potential of a high 6 to 7 magnitude earthquake. Apoi în https://www.youtube.com/watch?v=AGWyzOgKBro se dau ca exemple de confirmare a prognozelor stimabilului, seisme din Cercul de Foc al Pacificului și din Oceanul Indian.

Pentru că să fim bine înțeleși, în Cercul de Foc al Pacificului, sau în alte părți ”hot” din punct de vedere seismic, se întâmplă cutremure majore, de peste gradul 6,5, sau 7 Richter, mai în fiecare zi. Dacă aș vrea să fac pe escrocul care are mereu dreptate, aș spune că: ”în regiunea Pacificului, sau a Oceanului Indian este posibi să fie un cutremur peste 6,5 grade Richter” Și aș avea, sigur și mereu, dreptate!

Asta sună ca propoziția mea preferată, un adevăr absolut, spus de frumoasa Scarllet O’Hara: mâine este o altă zi! Daca ”profețești” adevăruri absolute, gen Soarele este fierbinte, apa este udă, Ana are mere, (sic) ai mereu dreptate, nu-i așa?

Primăvara și toamna sunt anotimpurile cu o frecvență sporită a seismelor de adâncime din Vrancea, arată statistica multianuală. Așa că orice este posibil, mai puțin ceea ce scrie în ziar, adică NU din cauzele menționate în ziar!

Am făcut focul și mă duc să răsfoiesc publicistica lui Nae Ionescu, cu gândul la aventurile lui galante și la traiul bun alături de Carol al II-lea. Cei doi au devenit dușmani de moarte, mai apoi, eu bănuiesc că din cauza unei femei, iar Nae s-a apucat să folosească Legiunea ca armă de răzbunare împotriva lui Carol al II-lea. Carol i-a luat gâtul cu pricepere și fără multe urme, a tocmit un medic care i-a făcut o injecție lui Nae, când acesta din urmă era bolnav de gripă. De cele mai multe ori nu este vorba de ideologii și convingeri politice, ci de frivolități, petreceri și fuste!

Scandal la Astra - FCSB: "Iar mi-a tras-o Denis". Moment ŞOCANT cu Alibec şi Stoian

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI