Evenimentul Zilei > Horoscop > De cât timp locuim pe acest pământ? Bună întrebare! Santeria a pariat toți banii credincioșilor pe echipa Franței. Horoscop
De cât timp locuim pe acest pământ? Bună întrebare! Santeria a pariat toți banii credincioșilor pe echipa Franței. Horoscop

De cât timp locuim pe acest pământ? Bună întrebare! Santeria a pariat toți banii credincioșilor pe echipa Franței. Horoscop

Horoscop Publicarea rezultatelor cercetărilor a fost oprită politic, într-o epocă în care "marele licurici" de atunci abia fusese civilizat de vikingi în secolul VII şi creştinat în secolul X prin ukaz. Cum noi, românii, proto-românii, daco-romanii, cei dinaintea lor, puteam să ne permitem să avem o vechime neîntreruptă de locuire de douăzeci de mii de ani?

Horoscop Pe 14 iulie s-au născut Irving Stone, Ingmar Bergman, Gustav Klimt, Gerald Ford, Jules Mazarin, Lino Ventura, Lucian Bratu, George Anania, Mădălina Manole, iar pe 15 iulie s-au născut Rembrandt van Rijn, Iris Murdoch, Jacques Derrida, Forest Whitaker, Jean-Baptiste Charcot, Mario Kempes, Costin Nenițescu, Florin Mihăilescu, Eugen Filotti

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox pe 14 iulie sunt Sfinţii: Achila, Iust, Iraclie şi Nicodim Aghioritul. Pe 15 iulie sunt Sfinţii: Chiriac, Iulita, Iosif din Tesalonic și Vladimir, Luminătorul Rusiei.

Horoscop "Evenimentul zilei" din 14 iulie 1789 a fost "cucerirea şi distrugerea Bastiliei" unul dintre momentele mai mult, sau mai puţin, importante, ale Revoluţiei franceze. Revoluţie care, am fost intoxicaţi cincizeci de ani, cum că, a fost opera maselor populare care luptau împotriva oprimării şi a regalităţii. Nobilii francezi, care mai au şi astăzi urmaşi de marcă, chiar „sang royal”, spun din vârful buzelor că episodul Bstiliei se poate rezuma în câteva cuvinte: nişte infractori au dărâmat închisoarea în care fuseseră deţinuţi. Punct!

Ca orice revoluţie, sau  loviluţie, se pare că  a fost opera "securităţii şi a activiştilor" iar cetăţenii din Paris, cei fără chiloţi, au murit pe capete plătind preţul sângelui pentru complotiştii oportunişti veniţi la putere. Un exemplu: spuneam zilele trecute că autorul "Declaraţiei drepturilor omului" a fost cetăţeanul Lafayette. Care era… marchiz?!! Iar puterea a fost preluată, de fapt, de inflexibilii iacobini, republicanii cei duri, unii dintre ei fiind nobili, alţii masoni, alţii şi nobili şi masoni, care mai conduc şi astăzi Franţa, sigur, din umbră! Apoi, Franța a devenit imperiu! Unde este, iubiţilor istorici, lupta de clasă?

 

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 15 iulie 1099 a fost readucerea creştinismului de unde a plecat. Cruciaţii, conduşi de  Godfrey şi Robert de Flandra şi Tancred de Normandia au cucerit Ierusalimul. Guvernatorul musulman s-a predat în mod simbolic în Turnul lui David spunând o formulă ciudată: "Vă predau acest oraş, care nu a fost al meu, dar nu va rămâne nici al vostru!"

 

Singurul care a înţeles despre ce era vorba a fost Ali Hassan Mushirzadeh, un Kotub, grad înalt în Frăţie, ambasadorul Bătrânului din Munte pe lângă cruciaţi. Bătrânul din Munte, care conducea temuta sectă a asasinilor ismaeliţi a avut o vremelnică alianţă cu cavalerii cruciaţi, iar ştiinţă sufică de la Alamut, fortăreaţa impenetrabilă a Bătrânului, a stat la originea nucleului ezoteric care a format Ordinul Templierilor.

 

Horoscop Ambasadorul ismaelit a cerut cruciaţilor ca toţi evreii să fie alungaţi din Ierusalim. Nu a fost ascultat, dar ştia el ce ştia, pentru că Oraşul Celor Trei Credinţe a fost recucerit nici nouă sute de ani mai târziu de adevăraţii proprietari, de evrei. Ce sunt nouă sute de ani pentru popoare care au o vechime de peste 7.500 de ani!

 

Din nefericire într-o lume unde se cere actul de naştere, hârtia, dovada, noi nu avem aşa ceva. Traco-geto-dacii considerau scrisul un pericol, o activitate ce te golea de "vril". Este foarte adevărat, să întrebăm spiritul lui Balzac cât consuma, cât bea şi mânca ca să scrie atâta cât a scris!

 

Horoscop Academicianul Vasile Pârvan îşi începe monumentala operă "Getica" cam acum 3.500-4.000 de ani, bazându-se pe documente antice şi arheologia de atunci, începutul secolului XX.

 

Săpăturile arheologice ale Institului Nicole Iorga, ale Universităților şi ale Academiei au ajuns, însă, la sfârșitul anilor 50, la un rezultat greu de crezut. Provenite din şantiere arheologice foarte îndepărtate unul de altul: Ripiceni, Bratei, Alexandria, Medgidia, Arad, Cluj etc, probele au fost duse de tatăl meu, pe atunci șeful muzeelor, în Marea Britanie spre a fi datate cu noua, pe atunci, tehnologie, a carbonului radioactiv. Rezultatele au fost surprinzătoare.

 

Horoscop Savanţii britanici au fost surprinşi şi au cerut repetarea testelor, pe banii lor. În cazul britanicilor asta spune ceva! Ştiu din convorbirile tatălui meu cu alţi istorici, convorbirile aveau loc în casa noastră de pe Popa Petre, din București, că ar fi fost vorba despre o locuire permanentă, neîntreruptă pe o perioadă superioară cifrei de 20.000 de ani! Nu s-a publicat nimic, nu ştiu ce s-a petrecut cu documentele respective, cei implicaţi sunt într-o lume mai bună. Aceaste descoperiri au fost catalogate imediat de Mihail Roller și de alții ca el, ca fiind neștiințifice. Dumnezeu mai știe, doar El, unde mai sunt descoperirile arheologice și protocoalele de datare cu carbon radioactiv!

 

Horoscop Dar cu siguranţă, publicarea rezultatelor cercetărilor a fost oprită politic, într-o epocă în care "marele licurici" de atunci abia fusese civilizat de vikingi în secolul VII şi creştinat în secolul X prin ukaz. Cum noi, românii, proto-românii, daco-romanii, agatârșii, cei dinaintea lor, putem să ne permitem să avem o vechime neîntreruptă de locuire de douăzeci de mii de ani?

 

Am vorbit de istorie pentru că iată, zilele acestea se sărbătoresc vechi datini populare. Aproape două săptămâni pe care le-aş denumi "în aşteptarea bobului de grâu".

 

Ciurica, Chiriac Şchiopul, Ziua Femeilor, Circovii Mărinei.

 

Horoscop Sunt sărbători vechi feminine, poate de douăzeci de mii de ani, ale zeiţelor Kibele, Semele şi cabira Axiokersa, moştenite de traci, geţi şi daci de la pelasgi și agatârși, probabil, dacă nu chiar de la dolicocefalii (cu capul lung) cei misterioşi care au locuit prin toată Europa zeci, sute de mii de ani înainte de sosire brachicefalilor (cu capul rotund) indo-europeni.

 

Şi în ziua de astăzi serbarea se ţine tot trei zile, după numărul zeiţelor pământului, rodului şi a iubirii, serbarea geto-dacică de trei zile, cea din poveștile populare și basme.

 

Se spune că astăzi, 15 iulie, este singura zi din an când o femeie poate să-şi bată bărbatul (Speranţia). Nu se împrumută, nu se dă nimic din casă.

 

Horoscop Chiric Şchiopul cine să fie? Vechiul nostru prieten Lupul Şchiop, care se alintă şi el pe lângă zeiţe, că îi este şi lui drag să fie iubit şi mângâiat!

 

După cum se spune în popor: "Să te ferească Dumnezeu de bătaia chiorului şi de dragostea şchiopului, ori de omul însemnat, să-ţi tai poala şi să fugi!" (Pamfile, pagina 108).

 

Horoscop Dar, în email pe lângă o corespondență foarte consistente, parcă nu ar fi plecată lumea în vacanțe și concedii, am primit o comunicare de la un prieten din Havana, care m-a făcut să râd, cu toate că era vineri, 13 și am avut la aventuri, cât într-un film horror. Dar, am supraviețui și asta datorită cățelușei mele, cea frumoasă și grăsuță, Miki. O să vă povestesc altă dată.

Horoscop Ei bine, babalu Santos, seful Santeriei din Havana a pariat toți banii credincioșilor pe echipa Franței. Aproape nouă milioane de dolari, care, dacă rugile către Yemaya sunt ascultate o să-i aducă un câștig deloc mic. Să ne amintim că, în general, cotele de pariuri pentru Franța sunt de 1,94 iar pentru Croația de 5,30. Babalu Santos a spus ca sunt banii credincioșilor, nu ai lui și că probabil o să fie folosiți ca să fie trimiși copiii la școală. În Havana, în Cuba, analfabetismul este de 23% iar abandonul școlar de 54%. Santerie, catolicism, protestanți, mormoni – puțin mă interesează, dacă trimit copiii la școală, fac o faptă bună! Întrebat de ce a pariat pe Franța, babalú Santos a spus ca in Maison de Baron Samedi cand a fost evocată zeița Yemaya, Madona de Regla, protectoarea Havanei și a Cubei, i s-a părut că Yemaya a spus o vorbă în franceză. Și apoi, nu este Ziua Națională a Franței? Sper că babalú Santos o să câștige și o să fie mai mulți copii la școală!

 

Până atunci eu o să fac curat, cățelușele năpârlesc și trebuie să iau măsuri, cu marele aspirator cu apă, singurul care trage părul de pisică și de căței din covoare și de peste tot! Așa că am ce face în acest weekend, sper că Vladimir Vladimirovici să nu se joace iarăși cu mașina lui de produs cutremure, cum face în aproape fiecare weekend, are timp – ei, glumeam, doar mâine este o altă zi!

 

NOTĂ După cum știți vă aștept la o discuție civilizată, politicoasă și sper erudită, numai la dom.profesor@gmail.com. Postările de pe forum se șterg imediat, sau imediat ce dau de ele. Am explicat de ce, de nenumărate ori!

 

 

٭          ٭          ٭

 

horoscop

 

BERBEC Nu te enerva din cauza unor nimicuri sau a unor inexactităţi de comunicare.  Fii deosebit de precis în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa. Un semn de foc iţi poate purta noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. In aceasta perioada a weekend-ului 14, 15 iulie ai ceva noroc. Asta nu înseamnă că ai să câştigi la loto, la casino sau la orice alt joc aranjat. Poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite, asa ca fă un tur de telefoane pe la prieteni ca să vezi de unde sare invitația.  Se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Surprize plăcute şi mai puţin placute, situaţii care evolueaza spre întorsaturi neaşteptate, dar comice până la urmă, sunt deliciile weekendului.

 

horoscop

 

TAUR  Sâmbătă, domeniul avantajat este cel al noului. Astăzi este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini, de oameni noi. Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile verii. Care delicii, costă din ce în ce mai mult! Stelele şi conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor familiei şi prietenilor care vor neapărat să te scoată la plimbare, sau la nu ştiu ce festival sau concert. Tu vrei la munte! Duminica trebuie sa eviti asumarea de angajamente și responsabilități pe termen lung, să nu faci promisiuni bombastice pe care apoi să le regreți.

 

horoscop

 

GEMENI  Sâmbătă este o zi favorabilă schimbărilor, călătoriilor, deciziilor cu aspect financiar. Toate domeniile sunt favorizate, mai puţin cele care ţin de iluziile pe care ţi le faci în relațiile sentimentale. In viata este ca in supermarket : ai de unde alege, dar nu găseşti ce iţi trebuie. Mai nou, se pare ca şi oferta este de proastă calitate! Daca astazi te simti cumva zdrobit de refuzurile prietenilor si ale anturajului, în general, nu-ti risipi inutil energia ca sa demonstrezi că ai totuşi dreptate. Configuraţiile planetare mixte şi o privire mai filozofica asupra vietii vor face ca aceast weekend să treacă repede şi fără necazuri mari. Legăturile de sânge şi de mir conteaza, restul sunt niste străini, aşa ca tot de la parinţi, sau frați, surori, poţi obtine ceva bani si poate și o vorba buna. Trebuie doar să încerci.

 

horoscop

 

RAC  O zi interesantă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” și împăcările în relațiile sentimentale. Stelele spun, la fel ca un batran ințelept chinez, ca prea multă insistență duce la dezastru, pe cand cumpătarea aduce succesul! Mai ales în relațiile amoroase. Vorbește! Ţine minte că astăzi lumea are nevoie de poveşti frumoase si vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa climatul violent si decadent. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de departe. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant și mai ales ignifug. Duminica este zi de aranjat garderoba, pentru că ai amestecat hainele groase cu cele de vară.

 

horoscop

 

LEU  Sâmbătă este o zi foarte bună ca să faci planuri de viitor (vacanță) şi să iei deciziile necesare. O zi activă, poate chiar prea activă pentru căldura toridă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Sigur că pare o contradicţie, weekend-ul este o perioadă de pauză, dar tu te gândeşti numai la bani. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Simţul tău imperial, posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna sâmbătă. Discuții aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Reuşită, pentru că încăpăţânarea bate logica. Duminică trebuie să faci, neapărat, ceva care îţi place mult, poate să te duci la un concert, poate o înghețată americană cu cafea scumpă, sau pur şi simplu să stai în pat.

 

horoscop 

 

FECIOARĂ Dimineaţă foarte dinamică, cu multă activitate în care se pot finaliza vechi dorințe şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Şoapte pe înserat şi atmosfera ciudată de roman de dragoste de la tropice, te ajută să devii mai sentimental decât de obicei. Sâmbăta o poti folosi sa iei, in sfarsit, decizia aceea desteapta, curajoasa si dreapta, la care te gandesti de mai multa vreme. Nu tot ce este adevarat si drept trebuie, însă, spus in gura mare, trebuie sa dai dovada de mai multa diplomaţie şi tact in relatiile cu familia ta, cu anturajul tau. Sâmbătă seara sunt ceva petreceri la orizont, trebuie numai să alegi. Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în jungla asta de beton virginele care nu au un plan sunt devorate de monştrii.

 

horoscop

 

BALANŢĂ Sâmbătă, noi idei par să se contureze în cercul rudelor de sânge.  Prietenii, familia, anturajul este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai dovadă de tenacitate şi consistenţă. Horoscopul tau te sfatuieste sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, inainte ca ceilalti sa se prindă că nu stii să te descurci. Poate că este vorba de petrecerea de sâmbătă seara, sau de team building-ul de care esti responsabil, sau de ultima seară de vacanță, ceva de genul ăsta. În orice caz, distracţia este pe măsura dorinţei tale. Conjunctura astrologică generală te avertizeaza sa-ti supraveghezi sănătatea şi regimul alimentar şi… trebuie să răreşti ţigarile (sigur, dacă fumezi)!

 

SCORPION  Weekend-ul pare să fie foarte liniştit, chiar monoton. Poţi folosi această zi de sâmbătă ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru vacanță și nu numai! Relațiile cu persoanele născute in semne de aer și foc sunt in acest weekend armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuți în semne de apa și pământ. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari, sau mai mici. Cercul tau de prieteni este destul de bun, nu te baga in cine ştie ce fiţe. Duminică nu uita că o anumia rutina se cere in profesie sau meserie si se numeste metoda, dar in dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca sa-i intreții veşnic flacăra!

 

SĂGETĂTOR  Sâmbătă, Soarele nu îți este favorabil, așa că, preventiv vorbind, evită expunera prelungită. Dar nici nu renunța pentru că, se pare, razele solare sunt o sursă sigură de importanta vitamină „D”. Cel puțin așa umblă zvonul pe net. Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. In jungla asta de beton ai luptat cu abilitate ca să ajungi unde eşti, intreabă-te daca eşti dispus “sa calci peste cadavre” ca să continui o traiectorie ascendenta. Sâmbătă – micile infumurari pe care le afisezi pot fi interpretate ca un succes pe care de fapt nu l-ai avut. Cineva, probabil din Fecioară sau Săgetător  încearcă să vă ajute, să vă intre în graţii. Sâmbătă seara sunteţi invitaţi, se pare, la o petrecere veselă, poate la un nativ din Rac, poate la o petrecerea de vacanță. Duminică – zi de ordine şi curăţenie, sau de plecat la drum, poate în vacanță!

 

horoscop

 

CAPRICORN Cine se trezește foarte de dimineaţa îi este foarte somn. Asta este toată filozofia şi ar fi bine să vă cruțați forţele în acest weekend pentru că urmează o săptămână densă și obositoare. Sâmbătă, o veste bună urmată de o mică pierdere. Un obiect pe care-l găseşti, până la urmă. Ai mare nevoie de un sfat bun, de confirmarea unei atitudini aşa că… sună un prieten. Dupa cum spune înţeleptul, la un prieten trebuie să găseşti aprobarea faptelor tale, un pahar de apă şi un sfat bun! Duminică nu trebuie sa forţezi lamurirea unor situatii, deoarece atuul pe care te bazezi, analiza detaliului, gândirea rece, logica si uşor cinică nu te ajuta prea mult.  O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încercă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea celui în cauză şi nu o descriere cît mai apropiată de realitate. Duminică seara primești o veste bună, care te bucură mult.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  O parte dintre nativi trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, probabil cu anturajul apropiat. S-ar putea să ai de mediat între două persoane din famile. Horoscopul tău arată că iti este necesara o viata ceva mai activa, şi poti incepe cu plimbări scurte în aer curat, evitând aglomeratia, dar şi căldura infernală. Totuși, atenție la curent și la schimbarea bruscă de temperatură! In acest weekend faci schimbările la care te gândeai de mai mult timp, care privesc dispunerea şi ergonomia camerei tale şi de ce nu a bucătariei şi a livingului. Debarasează-te de toate prejudecatile și micile frâne psihice care ți-au frânt elanul și nu ţi-au permis să-ti arați adevaratele calitați de organizator şi de ce nu, de arhitect amator. Eleganta şi bunul-gust sunt elementele necesare în viaţa de zi cu zi. Nu spune că nu ai bani suficienţi ca să fii la modă. Coco Chanel spunea că elita creaza moda într-o zi când nu are bani.

 

horoscop

 

PEŞTI   Evenimente în anturaj şi veşti plăcute de departe, de la prieteni aflați în vacanță. În registrul mediu spre interesant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Toată lumea se grăbeşte. În acest weekend este indicat să-ţi oferi un moment de respiro şi să vezi în ce parte vrei să o iei. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta.  Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi instraineaza, in loc sa atragă! Trebuie doar sa inspiri incredere şi să asiguri pe cei din jur ca se pot baza pe tine, în orice împrejurare. Sâmbătă ai tendinţa, pentru unii suparatoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ții la părerea ta și să nu  faci concesii sau compromisuri nimănui. Păstrează-ți calmul si umorul. Duminica poți să primești o veste în doi peri despre o reuniune de familie la care te aşteptai să fii invitat.

 

horoscop