Editura Evenimentul si Capital

Senzațional: Omul care a furat Europa! Un horoscop, două horoscoape, trei horoscoape – nu-i cam mult, dom’ profesor? Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8292 Vizualizari

Horoscop Jurnalistul de investigație nu mai poate lucra singur, a declarat Marko Hietikko, de la Yle. Doar prin colaborarea jurnaliștilor din mai multe țări a fost posibilă demascarea practicilor unor bănci foarte mari din lume, cum sunt JP Morgan, banca spaniolă Santander, banca australiană Macquarie, sau multinaționalele VW, Siemens și Monsanto.

2 noiembrie

Horoscop Pe 2 noiembrie s-au născut Lucan, Benvenutto Cellini, Maria Antoaneta, Daniel Boone, Burt Lancaster, Aga Khan, Anton Pann, Iulia Hasdeu, Marian Bondrea, Laurenţiu Fulga.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Achindin, Pigasie, Elpifidor, Aftonie şi Anempodist. Nimic în „Kalendar”.

Timp de aproape un an, jurnaliști danezi, germani și alți colegi din presa internațională au colaborat, în mare secret, pentru a face lumină într-o afacere legată de rambursarea unor impozite în valoare de 55 miliarde de euro. Rezultatul este un film intitulat Omul care a furat Europa. Subiectul se bazează pe descoperirea unor fraude fiscale asemănătoare comise în Germania și în Danemarca, dezvăluite de jurnaliști germani și danezi. Aceștia au discutat împreună și au decis să lucreze în comun pe marginea acestei afaceri în care erau implicate persoane din Republica Dominicană și Costa Rica. 25 de jurnaliști din mai multe țări europene și nu numai, s-au implicat în investigația condusă de o organizație independentă, după ce au depus jurământ de tăcere. Colaborarea lor s-a dovedit extraordinar de eficientă, deoarece au avut acces la surse și informații confidențiale, pe care le-au folosit în sistem criptat.

Niels Fastrup, unul dintre jurnaliștii care au condus investigația a declarat că, pe viitor, astfel de problematici, cum sunt schimbările climatice, populismul de stânga, fluxurile migratoare, terorismul, scandalurile financiare și abuzurile de pe rețelele de socializare, vor trebui investigate ca afaceri ce transcend frontierelor naționale.

Astfel, logica jurnalismului de investigație se modifică, devenind din ce în ce mai internațională. Producătorul filmului care a rezultat din investigație a fost grupul Nordvision - Nordic public service broadcasters din care fac parte posturile publice din Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, dar și din Groenlanda și Insulele Faroe.

Jurnalistul de investigație nu mai poate lucra singur, a declarat Marko Hietikko, de la Yle. Doar prin colaborarea jurnaliștilor din mai multe țări a fost posibilă demascarea practicilor unor bănci foarte mari din lume, cum sunt JP Morgan, banca spaniolă Santander, banca australiană Macquarie, sau multinaționalele VW, Siemens și Monsanto.

Filmul produs în colaborare, arată, cum, grație unei deficiențe din administrația fiscală daneză, societăți și persoane domiciliate în străinătate, au reușit să ceară rambursarea unor taxe pe dividende, pe baza unor participări fictive și a unor documente falsificate de către societăți străine. Practicile frauduloase au fost legate de țări cum sunt Germania, Danemarca, Elveția, Austria, Belgia, Franța, Finlanda, Suedia, Spania, Marea Britanie.

Când filmul investigației a fost gata, produs în cel mai desăvârșit secret el a fost transmis la aceeași oră și dată - 18 octombrie 2018, orele 6 dimineața, pe 17 posturi publice tv. Nordvision a furnizat fondurile pentru această producție care a stârnit un val de indignare în populație. Ca urmare, mai multe procuraturi, din opt țări, s-au autosezizat deschizând anchete...

Cred ca m-am emoționat puțin mai mult când am citit cele de mai sus, în curierul de Bruxelles. Iată că se poate face jurnalism de calitate, de o putere și de o anvergură, care mă bucură nespus. Pe când în Romania? Că eu nu cunosc decât un ziarist de investigație, foarte bun, excelent, dar este unul singur: Mirel Curea!

Am primit multe emailuri de la domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți! Ca școlarii ghiduși când cred că și-au prins profesorul cu o inexactitate. Tema generala a fost: dom profesor nu credeți ca sunt cam multe trei horoscoape în EvZ în aceiași zi, cu aceaiași temă? Iar unele dintre ele e vai de capul lor, nu vă recunoaștem stilul, ce se întâmplă? Vă simțiți bine, dom’ profesor?

Aveți răbdare, este doar o ”simulare” dorim să vedem care este reacția publicului la horoscoape cu teme economice-finanțe-bănci-afaceri-cariere. Horoscoapele alea urâte și șchioape, erau în tranzit, preluate de la dracu cu cărți, Doamne iartă-mă, nu comit eu așa ceva! Reacția a fost foarte bună, inclusiv miștoul și glumele domniilor voastre, pe care le apreciez foarte mult.

În curând o să puteți consulta în Capital și probabil și în EvZ un horoscop specializat, semnat cu nume provizoriu, nom de guerre Cave Canem. Autorul acesta are o mare experiență de afaceri, comerț internațional și diplomație. 24 de ani de diplomație și comerț exterior, director la Coca-Cola, consultant în energie la Motor Columbus, a purtat negocieri comerciale și tratative diplomatice în 54 de state și a lucrat în șase dintre ele, 15 ani de zile. Reshapat în marketing politic, după pregătire la Quantico și Preston, a participat la mai multe campanii în țară și în străinătate. Iar astrologie studiază de 50 de ani, este pasiunea vieții lui, ba a mai facut și o școală, fițoasă rău, în Orient. Cred că îl cunosc pe autor…

Acum vă rog să mă scuzați, un bun prieten al meu, marele dirijor și om de jazz, Mihai Hristu, mi-a dat o idee ce să ascult: Bach prelucrat pe jazz. Este o pauză necesară în imensitatea mării de Epic Music în care sunt cufundat mereu. După aceea o să revăd un film, l-am uitat, am numai o impresie despre el, este un film rar, pe care l-am văzut la Karachi, în Pakistan, în anul 1986: ”White Nights” un film splendid din anul 1985, cu Mikhail Barișnikov și Gregory Hines, un film frumos, de artă, cum nu se mai fac astăzi, un film pe care vi-l recomand cu căldură.

Apoi o să pun lemne pe foc și o să văd dacă mai am și eu loc de căței, în pat, nopțile sunt reci în Prahova submontană, chiar dacă trecem ziua printr-o ”vară indiană”. Ieri pe la ora șase seara, mai era lumină, a trecut pe desupra capului meu și ale cățeilor un stol imens de gâște sălbatice, cred, nu exagerez, că erau o mie, sus-sus, foarte sus, se vedeau ca niște puncte într-o linie ce unea aproape cele două orizonturi, dar se auzeau gâgâiala lor clar, dar ascuțit. Zburau exact de la Est, la Vest. Aș fi vrut să am puterea să le spun, telepatic poate, că au ales direcția greșită! Așa cum mă obosesc să vă spun mereu și mereu că sunteți pe partea greșită a drumului, nu vă orientați corect!

Dar pentru ce este mâine, decât ca să mai avem o șansă, poate ne îndreptăm cocoașa, poate găsim drumul către centrul ființei naționale, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. De multe ori lucrurile sunt dezarmant de simple şi astăzi e o zi simplă! Lasă analizele complicate şi filozofia sofisticată pe altă dată. Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent şi vigilent. Siguranţa pentru propria persoană este principala ta preocupare, dar această grijă permanentă se extinde şi la părinţi, copii, soţ, soţie, partener de viaţă, căţeluş şi pisoi. Este foarte bine, acest lucru te ţine alert şi te motivează, dar nu trebuie să exagerezi. Iar astăzi nu trebuie să exagerezi!

TAUR Astăzi este bine să eviţi, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv, tragediile. Lămureşte programul tău şi al celor dragi. Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânare. Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau proiect. Înainte de a te implica trebuie să iei mai multe informaţii. Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică.

Veste URIASA pentru Ianis Hagi si Florinel Coman inainte de meciul cu Franta! Internationalii U21 au dat LOVITURA carierei!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI